Olvass a fák alatt

2024.06.18. 18:45

Újra megnyitott a Bródy ParkKönyvtár Egerben

Június 18-tól augusztus 25-ig ismét – jó idő esetén – 10 órától 12 óráig elérhető lesz a Bródy Sándor Könyvtár népszerű szolgáltatása.

Molnár Helga

Ha eljön a nyár és az iskolai szünet, akkor nyit a Bródy ParkKönyvtár a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben. Június 18-tól augusztus 25-ig ismét – jó idő esetén – 10 órától 12 óráig elérhető lesz a Bródy Sándor Könyvtár népszerű szolgáltatása, amikor triciklivel érkezünk az érsekkerti fák közé, s a szökőkút mellett kínálunk lapozgatni, nézegetni valót a gyerekeknek és a családoknak. A könyvek, lapozók mellett társasjátékok teszik teljessé a kínálatot – írta Szécsényi Orsolya könyvtáros.

Idén is várja az érdeklődőket a ParkKönyvtár
Idén is várja az érdeklődőket a ParkKönyvtár
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A szolgáltatás megújításának köszönhetően a Bródy ParkKönyvtár egy új kultúraponttá, közösségi térré válik nyáron, mely a szabadidő hasznos eltöltésére kínál lehetőséget több generáció számára egyidejűleg. A kényelmes babzsákok, kerti székek és hintaágyak egész nyáron várják a szabad levegőn olvasni vágyókat.

A Bródy ParkKönyvtár üzemeltetésében egész nyáron segítenek azok a fiatalok is, akik a szünidei kikapcsolódás mellett szívesen bekapcsolódnak a nyári diákmunka programba valamint az iskolai az iskolai közösségi szolgálat helyszíneként a könyvtárat választó tanulók. A diákok felelősségteljesen oldanak meg minden feladatot: segítenek a könyvtáros kollégáknak ki- és beszállítani a könyveket az Érsekkertbe, tájékoztatják az érdeklődőket a „falakon túli” szolgáltatásunkról. Precízek, ügyesek, rátermettek. A ParkKönyvtár minden hétköznap délelőtt 10 és 12 óra között tart nyitva, s nem csak kölcsönözni, visszahozni is lehet ide a könyveket, de akár be is iratkozhatnak az ifjú olvasók a fák alatt, közölték.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában