Évadzáró

2024.07.01. 13:20

A Padlást játszották legtöbbet a Harlekin évadában

Összegezték az elmúlt évet, mely rengeteg sikert hozott.

Molnár Helga

A Padlást játszották legtöbbet a Harlekin évadában

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Évadzárót tartott hétfőn délelőtt az egri Harlekin Bábszínház. Szűcs Réka, a Harlekin Bábszínház igazgatója kezdésként hangsúlyozta, végtelen büszkeséggel tekint vissza a 2023/2024-es évadra.
– Sokszínű, feladatokkal teli évadon vagyunk túl, s hihetetlen sikerrel. A pozitív nézői visszajelzések is ezt mutatják, melyeknek egy részét az előcsarnokban lehet látni – mondta.

Számok nyelvére ezt lefordítva, az elmúlt évadban 277 harlekines előadást láttak a nézők, 32 tájelőadást, a legtöbbet játszott A padlás volt. Összesen 1591 bérletet értékesítettek, s az össznézőszámuk 16 ezer 261 volt. Hat új bemutatóval készültek, 16-ot pedig felújítottak.

Új társulati tagokat is köszönthettek, Nánási Ágnes, Budai Márton és Pintér Tamás már remekül beilleszkedtek. Szilner Olivér tíz év után köszön el a társulattól. Szűcs Réka felidézte, több külföldi és belföldi vendégszereplésük is volt, s több szakmai díjat is kaptak. Nemzetközi fesztiválon a legjobb alakítás és a legjobb interaktív előadás díját is megkapta a Paprika Jancsi. A Deszkavízión A padlás Visszataps-díjat nyert el, a színház Családbarát munkahely minősítést kapott. Emellett Kiváló Munkáért díjazott lett Bathó Tünde, illetve a Harlekin Bábszínház Eger Csillaga is lett.

A jövőről is szólt néhány szót a bábtársulat vezetője. A következő évadban 18 bábszínházi előadással készülnek a nézőknek, melyből 6 előadás teljesen új lesz, s a következő évad újdonsága felnőtteknek szóló előadás színrevitele lesz. Maradnak a különkiadású előadások is. Ezek olyan bábszínházi műsorok, melyek után valamilyen plusz játékot vagy foglalkozást szervez a színház, ahol a nézők az előadókkal együtt tudnak alkotni, játszani vagy beszélgetni.

Végül átadtak néhány díjat is. Főigazgatói dicséretben részesült Barta Attiláné Kati néni, Mészáros Pancsa és Szabados Böbe. Az év dolgozója elismerést Nagy Attila és Nagy József kapta, míg az évad színésze, aki egyébként 158 előadásban játszott, Sóvári Csaba lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában