Díjazás

2024.08.25. 11:00

Hagyományőrző díjjal ismerték el a hevesi Pataki Miklósné munkásságát

A Mesterségek Ünnepén díjazták.

Molnár Helga

Hagyományőrző díjat vehetett át Pataki Miklósné, a Hevesi Háziipari és Népművészeti Szövetkezet mestere

Forrás: Hevesi Hírportál

A Mesterségek Ünnepe idén már a 38. alkalommal várta az érdeklődőket 800 mester látványműhelyével a kézművesek legnagyobb Kárpát-medencei ünnepén. A hazai és határontúli népművészek találkozója közel 40 éve minden év augusztusában valósul meg. Célja, a kezdetektől fogva az identitást kifejező néphagyományok megismertetése, megőrzése és átmentése a jövő kultúrájába. Az idei rendezvényen Hagyományőrző díjat vehetett át Pataki Miklósné, a Hevesi Háziipari és Népművészeti Szövetkezet mestere – írja a Hevesi Hírportál.

A Mesterségek Ünnepe nagymértékben hozzájárul az örökségvédelemhez, örökségünk megőrzéséhez. Mindazokat a népművészeti értékeket megőrzi, amelyek a nemzeti összetartozásunkat erősítik, hiszen minden nemzet kultúrájának meghatározó része saját népművészetének a megismerése, hagyományainak fenntartása.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is ünnepélyes keretek között adták át a NESZ által alapított díjakat: az Év Mestere -, Év Ifjú Mestere -, Év Műhelye, Király Zsiga -, Hagyományőrző-, Aranykoszorú-, Innovációs valamint a Borbély Jolán díjat.
– Nagyon örülök a díjnak,de nem csak az én érdemem. Köszönettel tartozom a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet és a Csillagvirág Népművészeti Egyesület közösségének, akik átadták tudásukat és segítettek, hogy idáig eljussak – írta Pataki Miklósné a közösségi oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában