Köszöntés

3 órája

Idősek Világnapja: ötven, ötvenöt, hatvan és hatvanöt éve házasokat is köszöntöttek Egerben

Elismeréseket is adtak át kedden. Az Idősek Világnapját már 1990 óta ünneplik.

Molnár Helga

Az Idősek Világnapján köszöntötték a szépkorúakat és a jubiláló házastársakat kedden a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Elsőként a Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetségének elnöke, Farkas Attila szólt a meghívottakhoz.

Idősek Világnapja: jubiláló házasokat is köszöntöttek
Idősek Világnapja: jubiláló házasokat is köszöntöttek
Forrás: Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap


– Az ENSZ 1990-ben nyilvánította ezt a napot az idősek világnapjának, azóta ünnepeljük önöket. A szeretet, a tisztelet, a megbecsülés ünnepe ez. Hagyomány a szövetségünk életében, hogy ezen a napon ünnepélyes keretek között találkozunk – emelte ki.

Hozzátette, szükség van arra az élettapasztalatra, a higgadt, nyugodt bölcsességre, mellyel rendelkeznek a szépkorúak.
– Legyen ez a nap az élet ünnepe – húzta alá.

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Önkormányzat leköszönő elnöke is ünnepi beszéddel készült. Mint mondta, megtiszteltetés számára, hogy köszöntheti a résztvevőket.

– Ez nem csak egy dátum, hanem lehetőség is arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és elgondolkodjunk azokon az értékekről, melyeket az idősebb generáció képvisel. Ők azok, akik életük során sok kihívással néztek szembe, s akik tapasztalataikkal és bölcsességükkel formálták azt a világot, melyben élünk – mondta. Mint kiemelte, fontos, hogy tanuljunk tőlük, tisztelettel bánjunk velük.

A köszöntők után átadták az Idősbarát Polgármesteri címet, ezt Eged István, Pétervására első embere vett át, illetve a Nyugdíjas Közösségi díj is gazdára talált, ezt ezúttal Hajdú Péter, az ivádi Vasvirág Egyesület elnöke kapta meg. Majd a jubiláló házastársakat is megünnepelték, így az 50, 55, 60 és 65 éve egymás mellett élőket. 65 éve tart ki egymás mellett a hatvani Gaál György és felesége Gaál Györgyné, Egercsehiből Ökrös Imre és felesége Ökrös Imréné valamint az egerfarmosi Burgermeister János és felesége Burgermeister Jánosné. Utóbbiak elmondták, 87 évesek, s szerintük a hosszú élet és a hosszú házasság titka a szeretet, a megértés, s hogy a mai napig aktív tagjai a közösségnek.

Az ünnepség kultúrműsorral zárult, verseket, különböző dalokat és táncokat láthatott a közönség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában