Állatok Világnapja

2 órája

Állatvédelmi Témahét kezdődött a Gyöngyösi Állatkertben

A Gyöngyösi Állatkert kedvezményeket és programokat biztosít az október 6-ig tartó témahéten. Rajzpályázatot is hirdettek az óvodások és az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára.

Szabó István

A Gyöngyösi Állatkert is csatlakozik az Állatvédelmi Témahéthez, és egész hétre szóló kedvezményeket és programokat biztosít az október 4-én esedékes Állatok Világnapja alkalmából, közölte a Gyöngyösi Állatkert a közösségi oldalán.

Állatvédelmi Témahét várja a látogatókat a Gyöngyösi Állatkertben
Állatvédelmi Témahét várja a látogatókat a Gyöngyösi Állatkertben 
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Minden, a pénztárunkban váltható belépőjegyünk árából 20 százalék kedvezményt biztosítunk a témahét ideje alatt, azaz szeptember 30. és október 6. között. A kedvezmény a csoportos kedvezményes és az egyéni jegytípusokra is vonatkozik. Kedd delutántól vasárnapig megtekinthető különtermünkben az Így neveld a hobbiállatod sarok, amellyel a felelős hobbiállattartásra szeretnénk felhívni a figyelmet, és szemléltetjük annak feltételeit, eszközeit – részletezi az állatkert.

Rajzpályázatot is hirdetnek az óvodások és az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára a Heves vármegyei oktatási intézmények között. 

– Nyerjetek rajzaitokkal csoportos állatkerti belépőjegyet, az egész csoport/osztály számára, vagy örökbefogadást egy kedvenc állatotokat kiválasztva. Nincs más teendőtök, mint lerajzolni valamely állatunkat, a rajzotok hátoldalán feltüntetni a nevetek, elérhetőségeiteket, illetve azt, hogy melyik Heves vármegyei oktatási intézményben vagytok ovisok, vagy tanulók. A rajzokat juttassátok el személyesen vasárnap 18 óráig az állatkert jegypénztárába. Csak a személyesen leadott rajzokat tudjuk fogadni. A leadott rajzok közül állatgondozóink fogják kiválasztani a nyertes műveket, a témahetet követő hét szerdáján, október 9-én. A nyertesek nevét, a rajzokkal a Facebook-oldalunkon közölni fogjuk és az elérhetőségeiken felkeressük őket. Ami a díjazást illeti, óvodás korcsoportben az 1. hely csoportos belépőt ér, a 2-3. helyezett jutalma egy évre szóló örökbefogadás egy szép táblával az állat kifutójánál, a csoport nevével. Az általános iskola alsó tagozatos korcsoportjánál ugyanaz a díjazás, mint az óvodások esetében, csak osztályra vonatkozóan. Várjuk rajzaitokat, amelyeket ki is fogunk állítani! – közölte a gyerekekkel az állatpark.

A Gyöngyösi Állatkert közleménye arra is kitér, hogy az élő örökbefogadással rendelkező – tehát 1 éven belüli – látogatóik figyelmét felhívják, hogy számukra az október 4-i Állatok Világnapján a belépés ingyenes. az állatkertbe.

– A hétvégén sem szűnik a felfokozott állatszeretet, ahogy esetünkben soha! Lesz ingyenes arcfestés mindkét napon, látványetetések ismeretterjesztő előadásokkal, szombaton interaktív ÁllatgondoZoo programot tartunk, ahol kipróbálhatják milyen is az állatkerti állatgondozás, hiszen október 4. egyben az állatkerti állatgondozók világnapja is. Vasárnap érkeznek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és A Mátraaljai Vad és Egzotikus Állatmentő Alapítvány munkatársai védenceikkel, hogy még szélesebb körben tudjuk prezentálni segítségükkel az állatok védelmének fontosságát. Lesz állatvédelmi feladatlapunk is, amelynek helyes kitöltését megjutalmazzuk. A hétvégi program menetéről kommentben részletesen tájékoztatunk a hét folyamán. Ez a hét igazán a szívügyünk, legyen a tiétek is és tartsatok velünk! – fogalmaz a Gyöngyösi Állatkert a Facebook-oldalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában