Jelentkezhettek

2 órája

Állatvédelmi témahetet tart az Ökocentrum

A témahéten a résztvevők az ökocentrum állatgondozóival közösen, felügyeletük és irányításuk mellett, együtt látják el a szokásos napi teendőket. Cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre.

Heol.hu

Jelentkezni lehet a témahétre

Forrás: Tisza-tavi Ökocentrum/Facebook

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság idén szeptember 30.- október 13. között tartja meg az Állatvédelmi Témahetet. Ezen időszakban 6-9 óra között, előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk a 6-8 fős kiscsoportokat pedagógussal a szabad helyek függvényében „Hajnali Állatgondozás" című programunkra – tette közzé a Tisza-tavi Ökocentrum.

Cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre. A mai kor gyermekei formálják közös jövőnket, ezért is kívánjuk elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket.

Ennek lényege, hogy a résztvevők az ökocentrum állatgondozóival közösen, felügyeletük és irányításuk mellett, együtt látják el a szokásos napi teendőket (etetés, itatás, almozás, takarítás), s így kerülhetnek közvetlen kapcsolatba olyan állatainkkal, mint a kecskék, birkák, szamarak, nyuszik, a baromfiudvar lakói, így ismerhetik meg, milyen feladatok és teendők vannak ezen állatok tartásával kapcsolatban. A program során állatgondozóink segítségével hasznos tudnivalók és információk is elhangzanak az állattartással kapcsolatos kérdésekben. A programra e-mailen ([email protected]) keresztül lehet jelentkezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában