Kézilabda

2023.07.11. 14:00

Tíz új játékossal és más stábbal kezdett az Eszterházy SC

Új időszámítás kezdődött az Eszterházy SC NB I/B-s női csapatának életében. A 2023/2024-es bajnoki évre történő felkészülést hétfőn elkezdett együtteshez tíz játékos érkezett a nyáron és a szakmai team összetétele is jelentősen megváltozott.

Heol.hu

Az egri egyetemista gárda kicserélődött állománnyal látott munkához

Forrás: ESC/Szepesi Áron

Az új vezetőedző, Farkas József nyitó gondolatként azt hangsúlyozta a Leányka úti Eszterházy-csarnokban tartott első foglalkozáson, hogy eddig beszélhettek „régiekről” és „újakról”, innentől viszont egy csapat van, amellyel szeretnének megfelelni a klub által vázolt, és saját maguk elvárásainak is.

Az előző két hét házi feladataival együtt tízhetes felkészülés indult a héten, amely szeptember első hétvégéjén ér véget a Szent István SE elleni nyitó bajnoki mérkőzéssel.

Saját nevelés

Az eddig bejelentett kilenc érkező mellett a felnőttekkel kezdte a felkészülést a saját nevelésű Kalcsó Luca. A 16 éves játékossal így háromra rúg a kapusok száma. 

Szintén a nyár első találkozásának apropóján mutatkozott be a keret tagjainak a stáb többi tagja is, akik közül páran szintén nem egyedül tartoznak az újonnan érkező személyek táborába. 

Az elmúlt hat szezonban a labdarúgó NB I.-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry FC-nél dolgozó Kapás Krisztián masszázsterapeutaként, és rehabilitációs trénerként érkezett. 

Erőnléti edzőként a hosszú ideje az Egri Vízilabda Klub felnőtt csapataival is foglalkozó Major Attila (is) felel majd a lányok megfelelő állapotáért. Nyerges Tibor gyógytornászként továbbra is az együttesnél marad, a kapusedzői teendőkkel Farkas József foglalkozik, míg az előző szezonban technikai-vezetői feladatkört ellátó Csóka Patrik helyét a klub kommunikációs referense, Fenyves Balázs vette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában