Vízilabda

2024.06.26. 13:32

Három egri utazik az U16-os világbajnokságra

Néhány nappal azt követően, hogy a magyar U16-os fiú válogatott bronzéremmel térhetett haza a máltai világbajnokságról, a hasonló korú lányválogatott Törökország felé veszi az irányt.

Heol.hu

Biros Péter szövetségi kapitányként lesz jelen

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A pénteken kezdődő világbajnokságon, Manitoban, az ifjú hölgyek Kazahsztán és Dél-Afrika ellen „melegítenek” a csoportban, a negyeddöntőben pedig minden bizonnyal a görög válogatott következik. A világbajnoki keretben szerepel a Tigra-ZF-Eger kiválósága Urbin Zsófia, míg Biros Péter szövetségi kapitányként, Batki Bence masszőrként utazik a nemzeti csapattal.
– Ha a negyeddöntőn túljutunk, bármi lehet, nyilván a legfényesebb érem a cél – jelentette ki az Egri Vízilabda Klub szakmai igazgatójaként is tevékenykedő Biros Péter. – Urbin Zsófia az egész szezonban jó teljesítményt nyújtott, elsősorban a bekk pozícióban számítunk rá. Ő egy jó példája lehet annak, hogy a kemény munka kifizetődik.

A 15 fős magyar keret
Kapusok: Mikola Boglárka (Tatabánya), Horváth Orsolya (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Alaksza Kinga (KSI), Dimitrovics Nia (KSI), Füle Barbara (FTC), Hetzl Adrienn (UVSE), Kenéz Kincső (UVSE), Keszthelyi Sára (UVSE), Kiss Emma (FTC), Matajsz Janka (Szentes), N.Kerekes Laura (BVSC), Péter Nóra (KSI), Szalkai Hanga (FTC), Tóth Freia (UVSE), Urbin Zsófia (Digi-Eger)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában