Labdarúgás

2024.07.28. 19:20

Füzesabonyban az Eger SE: a korán jött 11-es és a kiállítás döntőnek bizonyult

Kétgólos egri győzelmet hozott Füzesabonyban az NB III. Északeleti csoportjának 1. fordulájában rendezett Heves vármegyei rangadó, ahol a hazaiak már az 5. perctől gól és emberhátrányban futballoztak.

Bódi Csaba

Sós Máté (elöl) dönt érdemeket vállalt az egriek győzelméből

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Megtelt a fedett lelátó és a vendészektor is bővelkedett egri nézőkben a vármegyei derbin, az érdeklődésre így igazán nem lehetett panasz a július végi hőségben. Az olykor erős szél noha hűsítően hatott, a labda kiszámíthatóságát erősen befolyásolta. 

A legnagyobb hatást azonban az 5. percben történt események gyakorolták a mérkőzés alakulására. A Sós Máté buktatásáért megítélt és értékesített 11-est ugyanis Jambrich Sámuel kiállítása előzte meg. A 10 főre fogyatkozott és korán hátrányba került FSC-nél így 4-1-4-1-es hadrend 4-4-1-re  módosult. Előnyük birtokában az egriek magabiztosan járatták a labdát és az agilis Sós révén többszöri rágyorsításokkal veszélyt teremtettek a hazai kapu előtt. A házigazdáknál Berki Péter cselezőkézsége arra volt elegendő, hogy a 16-osig eljussanak az abonyiak, de ezekből nagyobb gond nem támad, mert az ESE-védelem biztosan állt a lábán, Bukrán Eriknek csupán két „kellemes” lövést kellett hárítani az első félidőben.

Az egriek két gólnak és győzelemnek örülhettek
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A második félidő felhőket és frissebb időt hozott, élénkítő hatást váltva ki a csapatoknál, mindez azonban nem eredményezett helyzeteket. Az 51. percben Zvara Dávid 20 méteres lövése szállt kapu mellé, amire Bocsi Patrik válaszolt közel jutva a kapuhoz, de csak szögletet kiharcolva. Az FSC az 54. percben Nagy Gergely szabadrúgásából találta el az egriek kapuját, amit Bukrán Erik magabiztosan fogott. A 60. percben aztán változott az állás, köszönhetően ismét Sós Máténak, aki 16 méteres lövésből talált a kapu bal oldalába. A kétgólos hátrány hármas cserét hozott az abonyiaknál: Olasz Dénes, Juhos Dávid és Vajda Ákos lépett a pályára. A hazaiak próbáltak magasabb fokozatba kapcsolni, de helyzet Gíber Attila előtt adódott, aki azonban estében a bal kapufa mellé lőtt. A 80. percben újabb két változást eszközölt Bódis Barna, a beszálló Barta Donát szinte azonnal lőtt is 18 méterről, de Bukrán vetődve hárított. Majd akadt egy, a hazaiak által vitatott helyzet, amiért 11-est szerettek volna kapni a sárga-kékek, de a játékvezető továbbot intett. A végén az ESE is cserélt még kettőt, de ez már inkább érthető módon az időhúzás szándékával tették a látogatók, akik győzelemmel kezdték a bajnoki évet.

Az NB III. Északkeleti csoportjának 1. fordulójában:

FÜZESABONYI SC ERŐSS ÚT–EGER SE 0–2 (0–1)
Füzesabony, 500 néző. V.: Lovas László (Vrbovszki, Kulcsár).
FSC: Rácz – Bocsi, Tarnóczi, Szabó R., Nagy A. –  Jambrich – Kaló (Vajda, 62.), Oláh B. (Juhos, 62.), Nagy G. (Sebe M., 80.), Berki (Barta D., 80.) – Szanku (Olasz D., 62.). Vezetőedző: Bódis Barna.
EGER: Bukrán – Valkay, Lencsés, Kis-Orosz – Debreczeni, Hamar, Zvara, Farkas G. (Hegyi, 88.), Sós (Neufeld, 88.) – Gíber (Koczka, 85.), Balázs P. (Berecz, 80.). Vezetőedző: Simon Antal.
GÓL: Valkay (11-esből) az 5., Sós a 60. percben
KIÁLLÍTVA: Jambrich (Sós buktatásáért) az 5. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában