Labdarúgás

2024.07.27. 09:03

Füzesabonyban az Eger SE: stílusok csatája az NB III.-as nyitányon

Bódis Barna vs. Simon Antal, avagy a vezetőedzők így látják az NB III. Északkeleti csoportjának 1. fordulójában rendezendő Füzesabonyi SC-Erőss út–Eger SE Heves vármegyei derbi esélyeit.

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

FÜZESABONYI SC ERŐSS ÚT–EGER SE 

Füzesabony, vasárnap, 17.30. V.: Lovas László (Vrbovszki, Pálinkás).

– A felkészülés alatt megtettünk minden tőlünk telhetőt, és próbáltuk minél jobban kihasználni a rendelkezésünkre álló időt, ám az csak a bajnokságban derül ki, hogy mindez mennyire volt eredményes – szögezte le az újonc FSC vezetőedzője, Bódis Barna.

– Az alaptaktikánkon nem változtattunk, noha tudjuk, lesznek ellenfelek, amelyekhez majd nekünk kell igazodni. Bízom benne, hogy az újonnan igazolt játékosok beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, és a maradókkal egységet alkotva képesek lesznek megfelelni az elvárásoknak. Valamennyien nagyon várjuk már az első bajnoki mérkőzést, amelyet a vármegyei ellenfél miatt kiemelt érdeklődés övez. Fontos összecsapás következik, de nem elsősorban az Eger SE, hanem inkább saját magunk miatt.

A Füzesabonyi SC-Erőss út csapatának nyári felkészülési mérkőzései

Nyíregyháza Spartacus II. (NB III.)–Füzesabonyi SC-Erőss út - a hazaiak lemondták
Monor SE (NB III.)–Füzesabonyi SC-Erőss út 1–1
Sényő FC (NB III.)–Füzesabonyi SC-Erőss út 0–2
Füzesabonyi SC-Erőss út–DVSC II. (NB III.) 0–2
Martfűi LSE (NB III.)–Füzesabonyi SC-Erőss út 3–2
Hármas torna Gesztelyen: 1. Füzesabonyi SC-Erőss út, 2. FC Tiszaújváros, 3. Gesztely FC
Füzesabonyi SC-Erőss út–Maklár SE (Heves vármegyei I. o.) 3–1

Az Eger SE régi-új vezetőedzőjeként Simon Antal júniustól irányítja ismét a piroskék együttest.

– Amit szerettünk volna, azt elvégeztük, és a keretünk 70–80 százalékban rendelkezésre áll – mondta a szakember. 

– Az úgynevezett reamatőrizálási folyamat miatt ugyanis Major Ernő, Kozma Bence, Tóth Milán és Hámori Tamás sem vethető be a nyitányon. A fiatalok azonban rendelkezésre állnak, az állományunkban tíz utánpótláskorú játékos található, akik többsége 2007-es születésű, de akad 2008-as is. Az ifjak beépítése időigényes feladat, viszont számunkra ez most az elsőbbséget élvező célok között szerepel. Az bizonyos, hogy a lehetőséget megkapják majd a fiúk, remélve, hogy minél többen élnek vele. A klub és a tehetségközpont szempontjából nagy jelentőséggel bír, hogy U19-es csapatunk országos bajnokságban indulhat, ami nem befolyásolja az NB III.-as munkát, sőt, inkább erősíti egyik a másikat.

A vasárnapi rajtra rátérve Simon Antal kiemelte, hogy a Füzesabony nagyszerű csapat, amely nem véletlenül emelkedett ki a vármegyei mezőnyből, majd pedig a nyáron posztra igazolva erősített többek között olyan labdarúgókkal (Nagy Ákos Attila, Oláh Balázs, Barta Donát), akiket Egerben is szerettek volna megtartani.

– Látszik, hogy az abonyiak komolyan veszik a NB III.-at, és az is, hogy összeszokottságban előttünk járnak – folytatta a tréner. – Kemény mérkőzésre számítok, ahol két eltérő stílusban futballozó csapat találkozik egymással. A Heves vármegyei csatán sok nézőt és jó hangulatot remélek, a várhatóan szoros meccsre megvan a tervünk, hogy miként lehetünk eredményesek.

Az Eger SE nyári felkészülési mérkőzései

DVTK–Eger SE 2–0
Kazincbarcika SC–Eger SE 1–0
Eger SE–Martfűi LSE 1–2
Eger SE–DVSC II. 1–2
Vasas FC II.–Eger SE 3–1
Eger SE–Szolnoki MÁV FC 0–3
Gyöngyösi AK–Eger SE 2–4
Eger SE–Monor SE 0–1
Marshall-ASE–Eger SE 5–3

A további program

11.00: Nyíregyháza Sp. II.–Mátészalka
17.00: DEAC–Sényő
17.30: FC Hatvan–SBTC
17.30: Cigánd SE–Kisvárda II.
17.30: Tiszaújváros–Tiszafüred
17.30: Putnok–DVTK II.
SZEPTEMBER 4., SZERDA
16.00: Karcag–DVSC II.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában