Labdarúgás

2024.07.18. 18:09

Füzesabonyi SC-Erőss út: NB III.-as bajnoktól is igazolt az újonc

Nyolc érkező és hét távozó szerepel a Füzesabonyi SC-Erőss út NB III.-as csapatának nyári játékoslistáján. Az újonc együttes szombaton hármas minitornával tartja a bajnoki főpróbát.

Bódi Csaba

A 28 éves szélső, Farkas Krisztián (fehérben) két esztendő múltán távozik az FSC-től

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az már korábban ismertté vált, hogy Lovász Máté (Ausztria) és Jónás Attila (Besenyőtelek SC) távozik a füzesabonyiaktól, Antal Zsolt pedig inkább a vállalkozására összpontosít a labdarúgás helyett, az viszont csak a minap dőlt el, hogy Jaksi Attila, Tajti Bálint, Gere Dániel és Farkas Krisztián sem tart a többiekkel az NB III.-ba. Arról még korai szólni, hogy az említett négyes tagjai hol folytatják a pályafutásukat, azonban néhányuk esetében már körvonalazódik a jövő. 

Az érkezési oldalon nyolc futballista neve található a következők szerint. Oláh Balázs, Nagy Ákos Attila és Barta Dominik az Eger SE csapatától igazolt az FSC-hez,  Bényei Róbert az egerszalókiaknak intett búcsút, a kapus Tóth Bálint Kristóf pedig a Gyöngyösi AK gárdáját hagyta ott az abonyiak hívásának eleget téve. Olasz Dénes az osztrák Neulengbach, Orosz Marcell a Gesztelyi FC, míg Juhos Dávid az NB III.-as  bajnok Putnok FC együttesétől szerződött az edzőként Bódis Barna vezette sárga-kékekhez. 

Az NB III. Északkeleti csoportjának 16 csapat közé besorolt füzesabonyiak a bajnoki nyitányon az Eger SE csapatát fogadják. Az őszi menetrend még nem készült el (...), egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a Heves vármegyei derbire július 28-án kerül sor. 

Főpróbaként minitorna

A bajnoki főpróbát illetően annyi változás történt, hogy július 20-án, szombaton nemcsak egy mérkőzést játszanak   az abonyiak a Gesztelyi FC otthonában. A füzesabonyi származású, a Real Madrid utánpótlásánál is dolgozott edző, Tóth-Zele József nevét viselő sporttelepen hármas minitorna vár a résztvevőkre. A 17 órakor kezdődő rendezvényen a 1x45 perces meccseken méri össze erejét a Füzesabonyi SC-Erőss út, az FC Tiszaújváros és a házigazda Gesztelyi FC gárdája. Előbbi két alakulat az NB III.-as mezőny erősíti, míg a vendéglátók a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei I. osztályban szerepelnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában