Labdarúgás

2024.07.07. 19:14

Heves vármegyei roma válogatott–FTC: a szeretet, a sportbarátság és a jótékonyság jegyében

A Heves vármegyei roma válogatott meghívásának eleget téve a Ferencvárosi TC öregfiúkcsapata vállalta, hogy jótékonysági mérkőzéssel járul hozzá a súlyos betegségben szenvedő tenki kisfiú, Lázár Levente gyógyíttatásához. A találkozónak Füzesabony biztosított otthont.

Bódi Csaba

Nagy Lajos (balra) és Nagy Gábor légi párbaját előbbi nyerte

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Pádár Ildikó és húga, Pádár Margó bemutatását legalább akkor taps fogadta, mint ami felhangzott Lisztes Krisztián, Keller József vagy éppen Mucha József nevének említésekor. A Kömlőről származó kézilabdázó testvérpárt ismerősként fogadták a házigazda Petővári Józsefék, mint ahogy Bánki Józsefék is nagy örömmel vették a zöld-fehér egylethez tartozó „családtagokat”. Az FTC csapatvezetője aztán a fellépés részleteire is kitért.

– Mindig nagy örömmel jövünk Heves vármegyébe, mert pontosan tudjuk, hogy rengeteg Ferencváros-szurkoló él erre felé is – mondta a Dodó becenévvel illetett Bánki József.

– Célunk ezúttal is az örömszerzés volt, hogy az emberek jó emlékkel menjenek haza, mi pedig a Ferencvároshoz méltóan képviseljük a klubunkat, amit kaptunk az ősöktől, az egykori legendás labdarúgóktól. Mert ez a klub tett bennünket emberré és nem mi tettük naggyá a Fradit. Tekintve, hogy hagyományosan befogadó egyesület vagyunk, mindig is nagyon sok roma szurkolónk volt és reméljünk, ez a jövőben is így lesz. Találkozunk is velük szerte az országban, és mindig szeretettel látjuk és várjuk őket. Ez a szeretet és a sportbarátság ünnepe volt most Füzesabonyban, az ismert jótékonysági céllal együtt.

A ritka izomsorvadásos betegségben, úgynevezett Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedő ötéves tenki kisfiú, Lázár Levente javára már nem először mozdultak meg és fogtak össze a Heves vármegyei labdarúgó-társadalom tagjai.

Szívesen jöttek a roma csapat tagjai

Német Sándor (alias Pali) korábban Mihics Péterrel közösen Hevesen szervezett jótékonysági teremtornát, ahol a betegségben elhunyt erdőtelki futballista, Domán Róbert (Bobek) családjának javára gyűjtöttek. Ezúttal az Országos Roma Felemelkedésért Misszió Egyesület (ORFME) elnöke, Oláh Csaba megbízásából verbuválta a roma együttest Német Sándor. 
– A játékosok örömmel jöttek a válogatottba, ahogy a Fradi is szívesen tett eleget a meghívásnak. Köszönjük a füzesabonyiaknak a helyszínt, a nézőknek pedig azt, hogy adományaikkal hozzájárultak Levi gyógykezelésének a támogatásához – mondta Német.

Levi javára gyűjtöttek Egerszóláton, Adácson, Füzesabonyban, Kompolton és Hevesen is. A roma futballisták az erdőtelki Német Sándor (alias Pali) hívó szavára mondtak igent a segítségnyújtás jegyében, míg a Fradi az egri Lázár Benedek közbenjárásával vállalta a párharcot. A Füzesabonyi SC-Erőss út immár NB III.-as csapatának névadó szponzora, Erőss Róbert ugyanúgy azonnal támogatásáról biztosította a szervezőket, ahogy azt a korábbi felajánlás során tette.  

A rekkenő hőségben lejátszott mérkőzésen az átlagéletkort tekintve jóval fiatalabb romák már az elején több góllal elhúzhattak volna. A helyzetek azonban kimaradtak, és a foci egyik örök törvényszerűsége érvényesült: előbb Keller, majd Lisztes talált kapuba, míg a vendéglátók részéről Nagy Lajos szépített. A 2x30 perces találkozó második félidejében már csak az egri származású Csanálosi Patrik volt eredményes, aki ezzel be is állította a végeredményt, miközben kihagyott ziccerből bőven akadt mindkét oldalon.
A lényeget azonban nem ez, hanem az összefogás és a segítségnyújtás jelentette.

Jótékonysági mérkőzésen:

HEVES VÁRMEGYEI ROMA VÁLOGATOTT–FERENCVÁROSI TC ÖREGFIÚK 1–3 (1–2)
Füzesabony, 120 néző. V.: Rozsnaki Gábor (dr. Lendvai Gábor, Orosz Fruzsina).
HEVES VÁRMEGYEI ROMA VÁLOGATOTT: Balogh Csaba – Horváth Renátó, Rézműves Csaba, Horváth Ferenc, Nagy László – Dalnoki Gábor, Balog Bence, Burai Márió, Váradi Péter – Csóka Róbert, Suha Ákos. Csereként: Nagy Lajos, Német Gábor, Váradi Szabolcs, Horváth Zsolt, Burai Károly, Pusoma Ferenc. Csapatvezető, edző: Német Sándor.
FERENCVÁROSI TC ÖREGFIÚK: Nagy Gábor – Zsolnai István, Marco Dell’Elce, Fehér Ádám, Dukon Béla – Lisztes Krisztián, Keller József, Bubcsó Norbert – Horváth Péter, Szenes Sándor, Báder János. Csereként: Bánki József, Csanálosi Patrik, Solti Zoltán, Lázár Benedek. Edző: Mucha József.
GÓLSZERZŐK: Nagy Lajos (30.), illetve Keller József (26.), Lisztes Krisztián (28.), Csanálosi Patrik (35.).

A zöld-fehérbe öltözött Levi édesanyja nagyon köszönte a segítséget 
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Értékes mezek

A 48-szoros magyar válogatott Elek Ákos által viselt meggypiros mezre, a Ferencvárosi TC kapusa, Szécsi Gergő jóvoltából dedikált Fradi-trikóra és Könyves Norbertnek a DVTK-ban használt dedikált felsőjére is lehetett licitálni a mérkőzéshez kapcsoló jótékonysági árverés során. A bevételt ugyancsak Levi javára ajánlják fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában