Lovassport

2024.07.23. 19:20

Részvételi csúcs a szabadidő lovas versenyen +fotók +videó

Díjugratásban, díjlovaglásban és ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat az utánpótlás korú lovasok.

Tóth Balázs

Szabadidő lovas versenyt rendeztek szombaton Szilvásváradon, a lovas stadionban. Egyszerre három pályán zajlottak az események, zsűri előtt, futószárral, a nagyobbak pedig már anélkül mutatták be díjlovas kűrjeiket, kialakítottak egy ügyességi pályát, a bóják között kialakított nyomvonalat önállóan teljesítették a különböző felkészültségi szintű résztvevők. Volt, amikor a stílust, máskor a hibákat és az időt, vagy pedig az összegyűjtött pontokat vették figyelembe. A díjugrató pályán különböző magasságú akadályokon keresztül vezetett az út a győzelemhez, itt is volt stílusverseny, pontgyűjtő, ideális időre, vagy gyorsaságra és hibaszámra menő versenyszám. Külön díjazták a rajtengedély vizsgával rendelkező lovasokat és az anélkül versenyzőket.

Részvételi csúcs a szabadidő lovas versenyen 
Forrás: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

A versenyen indultak az Agria Dressage növendékei, akik főként díjlovas versenyszámban remekeltek, Szomszéd Luca győzött is, de gyöngyösi és vámosgyörki gyerekek is megmérették magukat.

Csilló Rita, a Magyar Lovassport Szövetség Szabadidőlovas Szakágának elnöke elmondta, ez volt Magyarország egyik legnagyobb szabadidőlovas rendezvénye, a 450 start rekord, több mint száz lovas vett részt az eseményen, s kétmillió forinté értékű tárgynyereményt osztottak ki.

- Évente egy verseny van itt Szilvásváradon, évek óta bevett hagyomány ez, nagyon jó családi nyaralással kiegészített verseny. Jó csapatépítés a kluboknak is, hogyan neveljük egészséges életmódra, közösségi életre a gyerekeket – mondta az elnök.

Kifejtette, a hobbilovasok, utánpótlás lovasok közössége 4500 tagot számlál, a többi szakágba lépnek föl tőlük a fiatalok: díjugratásban, díjlovaglásban, militaryban folytatják rajtengedély vizsgával. Van olyan is, aki itt marad, hiszen elsődleges cél a közösséggel együtt minél több versenyszámban részt venni, a családdal ott lenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában