Labdarúgás

2 órája

A 21 évvel ezelőtti pétervásárai bajnokok meglepetés bulival köszöntötték a kerek évfordulós kapust

Szokásos nyári találkozójukat születésnap miatt helyezték át szeptember végére a Pétervására SE 2003/04-ben megyei I. osztályú bajnoki címet nyert csapatának játékosai.

Bódi Csaba

Csontos Róbert (középen, fekete-zöld felsőben) az 50. születésnapot köszöntők társaságában

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

Egerben az Erzsébet udvar és az Erzsébet udvarház között akad némi különbség. Kilométerben is. Utóbbi szolgált Csontos Róbert 50. születésnapjának helyszínéül, ahol összegyűltek a hajdani péterkei aranyérmesek (közülük Mirkóczky László, Tóth Balázs, Nagy Gergely, Ágó Ferenc, Béres Mihály, Csontos Mihály és Kaknics László képviseltette magát), továbbá néhány, más csapatból ismerős jóbarát (Szabó Béla, Stefán István, Farkas Zsolt, Háklár László, Barta Krisztián). A színhely megnevezésének azért jutott különös felütés, mert az egyik meghívott (nevét feledje jótékony homály), először a belvárost vette célba, nem pedig a Kistályai úti létesítményt. 

Hogy emiatt mit kapott zrikaként, arról igazán a 21 évvel ezelőtti bajnokok játékos-edzője, Nagy Endre tudna hosszasan beszélni.

Persze jött is a visszavágás egykori büntetéspénzek felemlegetésével és egyéb, az estet szórakoztatóvá varázsolt sztorikkal. 

A lényeget mégsem ezek szolgáltatták, hanem az, hogy az egykor 1-es mezszámot viselt Csontos Robi kerek évfordulóhoz érkezett, és ezek után már öttel kezdődik megélt évei száma. A tesó, Misi által szervezett meglepetés bulira munkafelmérés címszóval sikerült elcsalni az ünnepeltet, aki nem is sejtette,  milyen „merénylet” készül ellene. Akkorra már minden készen állt a fogadásra, kezdve a Barta Krisztián által felügyelt pörkölttől az italokon át a gondosan előkészített vendégváró asztalokig.

Éva néni és Misi bácsi vagyis a két Csontos szülője nagy odafigyeléssel tett arról, hogy az 50. születésnap valóban emlékezetesre sikerüljön. 

Labda ugyan nem volt fellelhető a rendezvényen, de mindenki tudja, hogy a közös pontot anno ez jelentette, ami aztán barátsággá erősítette a futballisták közötti kapcsolatot úgy, hogy közben a megszerzett bajnoki címmel a pétervásárai nézőknek is tudtak örömet szerezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában