Asztalitenisz

2024.09.02. 20:30

Erősítés az Egri Asztalitenisz Klubnál a magyar ranglista első és második helyén álló játékossal

Jelentős erősítés történt a Grif Tools-HRT Spedition Egri Asztalitenisz Klubnál a hazai bajnokság színvonalának emelkedését generáló szabályváltoztatásoknak köszönhetően.

Bódi Csaba

Több mint erősítés a magyar felnőtt ranglista éllovasa, Katus Krisztián

Forrás: vaol.hu

A régóta várt és remélt erősítés kategóriába két olyan játékos érkezése tartozik, akik nagy szerepet játszhatnak az egriek eredményességében. A bevezetett módosítás szerint a magyar asztaliteniszezők több ország bajnokságában is mezt húzhatnak, vagyis külföldön szereplő honfitársaink Magyarországon is üthetik a labdát. 

Az előírásnak betudhatóan a Németországban és Szerbiában profiskodó Katus Krisztián, a magyar felnőtt ranglista éllovasa az egrieket segíti a mérkőzések 50–60 százalékában. Kötelezően szerepeltetendő U21-es játékosként Fodor Csaba Artúr játszik a EAK-ban. 

Az ifjúsági ranglista második helyén álló fiatalt a KSI-től kölcsözni a vármegyeszékhelyi klub. 

Így a férfi NB I. Keleti csoportjában érdekelt Grif Tools-HRT Spedition Egri Asztalitenisz Klub csapatát Bedő Zoltán, Bedő Norbert, Pálosi Balázs, Katus Krisztián és Fodor Csaba Artúr alkotja. A 2024/25-ös bajnoki év első mérkőzését szeptember 8-án, vasárnap 11 órától Debrecenben a DAK-DEAC HGL I. együttesének vendégeként játsszák az egriek.

Az új igazolású Fodor Csaba Artúr a KSI-től érkezik kölcsönbe
Fodor Csaba Artúr a KSI-től érkezik kölcsönbe
Forrás:  Beküldött fotó

A vezetőedző szerint a dobogó sem elérhetetlen 

– A megerősített NB I.-es csapattal az alapvető célt az első ötbe kerülés jelenti, de a dobogó sem elérhetetlen – jelentette ki az Egri Asztalitenisz Klub vezetőedzője, Pálosi Balázs. – Az NB II.-es csapatban hét-nyolc embernek is játéklehetőséget szeretnénk biztosítani. Ezért itt nem az eredmény az elsődleges, hanem a kényelmes bennmaradás az elvárás. A lányoknál a háromfős csapatra öten állnak rendelkezésre. Közülük az egyetlen biztos pontot Kovács Karina jelenti. Saját nevelésű játékosunk minden meccsen asztalhoz áll majd a kötelezően nevezendő U21-es kategória képviselőjeként.

Az NB II. Északkeleti csoportjában induló Grif Tools-HRT Spedition Egri AK II. csapatának előző idénybeli keretéhez apa-fia páros csatlakozott. Klucsár Pétert és Klucsár Balázst a Dunakeszi adta kölcsön. 

Az új szezonnak szeptember 7-én, szombaton 10 órakor Szécsényben, a SZERVA ASE III. otthonában neki vágó egrieknél kap szerepet a 16 éves Márföldi Márton is.

 Az Egri Városi Sportiskola tehetsége a vármegye I.-es felnőtt bajnokságban érintett alakulat húzóemberének számít.

A nők tornarendszerű bajnokságban játszanak 

Az egylet hölgyei az NB I. Északkeleti csoportjában, tornarendszerű bajnokságban gyűjthetik a pontokat. A SZERVA ASE (Szécsény), a NAC Nyíregyháza és a Semmelweis Asztalitenisz Szakosztály (Bp.) társaságában először október végén találkoznak a vetélytársak. A Heves vármegyei felnőtt bajnokságban két csapatot indít az EAK. Az I. osztályban rajtoló társulat alapembereinek az Egri VSI ifjai, így Márföldi András, Márföldi Márton és Sipos Merse tekinthetők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában