Kézilabda

2024.09.04. 11:55

Hevesi SE: Borsodban a nők, Szabolcsban a férfiak

A Hevesi SE női és férfi együttese is a vármegyei bajnokságban szerepel a 2024/25-ös szezonban. A kevés csapat miatt jelentős utazások várnak a Heves vármegyei csapatokra.

Sike Károly

A hevesi nők borsodi ellenfelekkel találkoznak

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Amolyan régiós bajnokságként is tekinthetünk a férfiak pontvadászatára, hiszen három vármegyét átölelő mezőny jöhet össze, ahol a rendezői feladatokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kézilabda Szövetség vezetői látnák el.

– A férfiaknál Heves vármegyét egyedül a Hevesi SE képviseli, míg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből két klub, a Bőcsi KSC és a Tiszaújváros SC indítana csapatot – osztotta meg a korábbi szervező Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke, Barnóczki László. – Szabolcsban négy csapatot regisztráltak, hozzájuk csatakoznának a hevesi és borsodi együttesek. Amennyiben valamennyi résztvevő áldását adja a frigyhez, elkezdődhet a bajnokság lebonyolításának kialakítása.
A női bajnokságot a borsodiak szervezik, hat csapattal a mezőnyben.

– Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is a Hevesi SE képviseli Heves vármegyét, csatlakozva az ózdi Lóci DSE U20, a Mezőkeresztes VSE, a MEAFC, a Tiszaújvárosi SC és az MVSC alkotta borsodi különítményhez. A résztvevők oda-visszavágós rendszerben négyszer találkoznak egymással, így 20 mérkőzés vár a csapatokra. A bajnoki küzdelmek szeptember utolsó hétvégéjén kezdődnek – osztotta meg Barnóczki László.

A Hevesi SE szakosztály-vezetője, Steczina Zsolt érdeklődésünkre elmondta: vállalják a már-már NB II.-es költségekkel járó utazásokat bízva abban, hogy erre a mezőny többi tagja is így reagál és megfelelő meccsszámmal tudják zárni a bajnokságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában