Birkózás

2024.09.15. 20:07

Osváth-Nagy Noémi feltette a koronát az idei teljesítményére

Az Egri VSI-KIMBA kiválósága az U20-as Európa-bajnokságon és korosztályos világbajnokságon szerzett bronzérmet követően a felnőtt országos bajnokságon is jelesre vizsgázott.

Heol.hu

Az egri küldöttség a felnőtt ob-n

Forrás: EVSI

A 2024. évi felnőtt országos bajnokságnak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli nagycsarnoka adott otthont, ahol három szakág százkilencvenegy sportolója lépett szőnyegre.

A nők 72 kilogrammos súlycsoportjában címvédőként szereplő Osváth-Nagy Noémi a kiskunhalasi Felhő Viktóriát és a TFSE színeiben szereplő Kántor Katalint maga mögé utasítva állhatott újra a dobogó legfelső fokára.
A férfiaknál a szintén a szintén egri Deutsch Botond (72 kg) és Vitai Vendel Roland (97 kg) a bronzmeccset elveszítve végzett a negyedik, illetve az ötödik helyen.
„Noémi mellett a srácok is kitettek magukért életük első felnőtt magyar bajnokságán, ahol 18 évesen meccseket nyerve szereztek nagyon értékes pontokat az egyesületnek” – olvasható az egriek közösségi oldalán.

Öt érem Soltvadkertről
Az U13-as korosztály Soltvadkerten az Észak-Kelet Magyarországi Területi Diákolimpián vett részt, ahol négy érmet szereztek az egriek. 
Az egriek eredményei: 35 kg: 3. Juhász Bendegúz. 38 kg: 3. Csomós Sándor. 42 kg: 1. Csépány Gergely. 46 kg: 1. Simon Konrád. 54 kg: 1. Varga Benedek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában