Labdarúgás

2 órája

Tiszafüreden az Eger SE: ez most rangadónak számít

Arra több példát lehetne sorolni, hogy mikor játszott egymással alsóházi rangadót a Tiszafüred és az Eger, mint arra, hogy az élmezőny tagjaként hányszor csapott össze a két gárda. Az NB III. Északkeleti csoportjának 8. fordulójában viszont most ez utóbbi következik.

Vasárnap, 16.00:

TISZAFÜREDI VSE (2.)–EGER SE (4.)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep. V.: Tóth Tamás (Szilágyi Zs., Tóth Á.).
Mióta kiderült, hogy a fürediek a Ferencvárost fogadják a Magyar Kupa 4. fordulójában, szinten minden helyi futballdrukker az október 30-i Fradi-várás lázában ég. Az egriek már nem érdekeltek a sorozatban, a Soroksár elleni 4–0-s hazai vereséget követően egyedül a bajnoki mérkőzésekre összpontosíthat Simon Antal együttese. A TVSE a tavasz óta tartja jó formáját, ami még azzal együtt is igaz, hogy augusztus végén Hatvanban 5–1-es zakót szabtak a gárdára. Az Eger SE mindössze három pontra van a füredi legénység mögött, vagyis  vendégsiker esetén beérné riválisát a piros-kék egylet. Ehhez az eddigi szereplés mindenképp önbizalmat kell,hogy adjon. A potenciál megvan a gárdában.

MÁTÉSZALKAI MTK (13.)–FC HATVAN (9.)

Mátészalka. V.: Vinter Béla (Elek, Vilmányi).
Az újonc szabolcsi garnitúra nem „robbant” be az NB III.-ba, de egyelőre nem is lóg ki a mezőnyből. Ugyanakkor  érdekes módon a Sándor Tamás vezette MTK hazai pályán még nem nyert, vendéglátókén három mérkőzésből csupán a Tiszaújváros ellen sikerült a pontszerzés (1–1). A hatvaniak haladnak az eddigi úton, azaz stabil középcsapatként csipegetik a pontokat. Ez viszont inkább csak a házigazdaként lejátszott találkozókra érvényes, ugyanis Egerben (0–2) és a DVTK II.-nél (0–3) vereséget szenvedett a Zoran Szpisljak által vezényelt legénység, amit megelőzött a kis Loki otthonában aratott 3–2-es győzelem. Az NB III.-as rutin a Zagyva-partiak mellett szól, ezt kellene kihaszálni, mint ahogy érvényes ez a kialakított helyzetekre is.

 PUTNOK FC (6.)–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (16.)

Putnok, Várady Béla Sportközpont. V.: Nyekita Benjamin (Végh, dr. Bencze).
Ez a Putnok, már nem azonos az előző kiírás bajnokával,   ami kiindulási alapnak jó lehet, de ettől még nem válik esélyessé a füzesabonyi csapat. Az újoncnak ok mindennel meg kell küzdeni a magasabb osztályban és ehhez jó adalékot nyújthat a Szeged elleni kupacsata. Igaz, az MK-tól búcsúzott Jeney Gyula együttese, ám a 2–1-es vereség arra  szolgált bizonyságul, hogy a sárga-kékek már kezdik kapizsgálni, miként kell a magasabb szinten jegyzett ellenfelekkel szembeni futballozni. Persze a mostani fellépés egyértelmű favoritjának a borsodiak számítanak, ettől függetlenül az FSC okozhat meglepetést. Ehhez a kellő önbizalom mellett fegyelmezett játékra lesz szükség, kizárva olyan gyermeteg hibákat, amelyeketaz idény elején felvonultatott a társaság. 

A további program

VASÁRNAP
11.00: Nyíregyháza Sp. II.–Karcag
11.00: DVTK II.–Kisvárda II.
16.00: Tiszaújváros–SBTC
16.00: DEAC–Cigánd
16.00: Sényő–DVSC II.

Forrás: ada

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában