Fallabda

2 órája

Egri Squash SE: Kun Krisztina ismét nemzetközi versenyen állhatott dobogóra

A Budapesten rendezett Hungarian Junior Open 2024 az Egri Squash SE indulóinak remek szereplésével zárult.

Bódi Csaba

Kun Krisztina 15 fős mezőnyben nyert ezüstöt

Forrás: Egri Squash SE

– Kun Krisztina 15 lány között szettveszteség nélkül, előbb egyiptomi, majd máltai lányt legyőzve jutott a döntőbe – közölte Gulyás István, aki edzőként  Divéky Annával együtt készíti fel az egrieket. 

– Az U13-as fináléban nagyot küzdött Kriszti, de pakisztáni ellenfele egyelőre magasabb szintet képvisel. A dobogó megérdemelt, szépen csillog az ezüstérem.

Vida Benjámin éremmel felérő teljesítménnyel végzett a 4. helyen az U17-es korosztályban.

– A bronzmeccsen szoros csatában diadalmaskodott fölötte ukrán riválisa. 

Beni kategóriájában 23 fiatal indult, Czakó Vince ezüstje mellett ez a második legjobb magyar teljesítmény a 10 magyar résztvevő közül – emelte ki Gulyás István, hozzátéve: az eredmények mellett jó volt látni hogyan hajtják egymást és miként szurkolnak egymásnak a magyar fiatalok és szüleik.

Vida Benjámin (elöl) az U17-es kategóriában versenyzett
Forrás: Egri Squash SE

Németh Norton harmadik nemzetközi versenyén, 35 fős mezőnyben, két meccset megnyerve tartotta meg kiemelését. Az U13-as kategóriában a 15. helyen zárt.

Az 54 hazai induló öt érmet szerzett

A viadalon 24 ország 140 versenyzője vett részt a viadalon, s a nagy létszám indokolta, hogy a City Squash Club mellett még egy egyesületet, a Rózsadomb Squash Clubot is bevonják a rendezésbe. A hétvégi versenyen U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es korosztályokban küzdöttek a sportolók, s az 54 hazai játékos közül öten érmet szereztek: Kun Krisztina (U13), Lőrinczi Ákos (U15), Pescarescu Tamara (U17) és a saját korosztályánál feljebb induló Czakó Vince (U17) második, Kovács Brigitta (U17) pedig harmadik lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában