Labdarúgás

1 órája

FETE-kupa: kömlői arany és ezüst a Pancho Arénából

A kömlői Sütő András Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolájának „Spártaiak” becenévvel illetett csapatai idén is a legjobbak közé tartoztak a Felzárkózó Települések Kupáján.

Bódi Csaba

A kömlői fiatalok már otthonosan mozogtak a Pancho Arénában és a dobogósok között is

Forrás: Beküldött fotó

„A harcos lelke soha nem ismeri a kudarcot, mert a küzdelem számára a folyamatos fejlődésről szól” – ezzel a jelmondattal küldte pályára tanítványait Kollányi György testnevelő, edző Felcsúton. 

A kömlői fiatalok pedig ezúttal is megmutatták, hogy képesek az előrelépésre. Az U12-es korosztályban első, az U15-ben második helyen végeztek a "Spártaiak". Előbbi kategóriában Kállai Nikolász gólkirályként, utóbbiban Vas Antónió legjobb kapusként vehetett át különdíjat.

Kállai Nikolász gólkirályként kapott serleget
Forrás: Majoros Árpád Csaba/Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete által negyedik alkalommal rendezett FETE-kupa a nehéz sorsú gyermekeket megmozgató országos bajnokság elnevezése.  A programban az év első felében 1500 gyermek vett részt a régiós selejtezőkön, s több mint 500 fiatal labdarúgó vívhatta ki a továbbjutást. A FETE-kupán a három korosztály (U10, U12, U15) 38 együttese mellett 10 gyermekotthon csapata is megmérkőzött.

A kis focistákra egy meglepetés is várt: a válogatott Sallai Roland, Dibusz Dénes és Fenyvesi Evelin üzent a döntő helyszínéül szolgáló Pancho Aréna kivetítőjéről videófelvétel formájában a FETE-kupa résztvevőinek. A döntőbe jutott együttesek játékosai az előző évekhez hasonlóan a Pancho Arénában léphettek pályára.

A bajnokság eredeti elvét követve, miszerint minden gyermek győztes, aki ebben a programban idáig eljut,valamennyi csapat részesült ajándékban.

A díjazottak az érmek mellett egy az MLSZ, illetve a Puskás Akadémia által összekészített ajándékcsomagokat is átvehettek, melyeket a Magyar Málta Szeretetszolgálat képviseletében Kiss Dávid, Maka István, Pfeiffer Fanni és Farkas Viktória adott át, a Magyar Labdarúgó Szövetséget Benedek Péter, illetve Lázár Dorottya képviselte a díjátadón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában