Labdarúgás

3 órája

Hatvanban a címvédőt vernék, Egerbe visszatér a hórihorgas csatár

Az NB III. Északkeleti csoportjának 11. fordulójában hatvani vendég lesz a bajnoki címvédő, Egerben újoncot fogadnak, míg a füzesabonyiakra borsodi fellépés vár.

Bódi Csaba

Horváth Zoltán (balról) a cigándiaknak búcsút intve, immár mátészalkai színekben fejelhet a labdába

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, 13.00: 

EGER SE (5.)–MÁTÉSZALKAI MTK (15.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Nyekita Benjamin (Nagy V., Kondákor).
Új edzővel, a Sándor Tamás helyét átvett Sánta Tibor irányításával érkezik Egerbe a szabolcsi gárda. Az eddig lejátszott 10 bajnoki mérkőzésen mindössze négy gólt szerzett újonc együttes egyetlen győzelmét (1–0) Füzesabonyban aratta az augusztus 28-án rendezett 5. fordulóban.

Ezeket a tényeket nyilván nem hagyhatják figyelmen kívül az egriek, akik azonban elsősorban magukra ügyelve, előkelő helyről várják a mátészalkaiakat.

A vendégek azzal a Horváth Zoltánnal érkeznek, aki a hajdani Egri FC-ben futballozott Simon Antal irányítása alatt az NB II.-ben és az NB I.-ben, mi több, a cigándiak színeiben idén ősszel részese volt a Szentmarjay-stadionban elszenvedett 3–0-s vereségnek. Ezt az eredményt alighanem az MTK ellen is aláírnák a házigazdák.

FC HATVAN (9.)–PUTNOK FC (6.)

Hatvan, Népkert Sporttelep. V.: Takács Tamás (Pálinkás, Dudás).
A nagy skalpok gyűjtőjének számító hatvaniak ezúttal a bajnoki címvédő ellen mutathatják meg képességeiket. Igaz, a borsodiak az előző kiírásban kétszer is tapasztalhatták (2–2, ill. 0–1), hogy nem szabad lebecsülni a sárga-kékeket. 

Zoran Szpisljak csapata idén ősszel előbb hazai pályán a Tiszafüred (5–1), majd pedig egy hete, a DEAC vendégeként (1–0) aratott sikerrel hívta fel magára a figyelmet.

A putnokiak győzelem, vereség, győzelem, vereség mintát írnak, ennek jegyében a 10. fordulóban megszakították az ötmeccses sikerszériát produláló Karcag menetelését. Vagyis a Zagyva-partján most nem a PFC diadalának kellene következni.

CIGÁND SE (7.)–FÜZESABONY SC ERŐSS ÚT (14.)

Cigánd. V.: Sándor Csaba (Szilágyi, Benkő).
Névadó szponzorának elvesztése alapjaiban meghatározza a füzesabonyiak jelenlegi hangulatát és állapotát, hogy távolabbra ne tekintsünk. Ezzel együtt szerdán a Lőrinci VSC 2–1-es legyőzésével megnyerte a 22. Dr. Vass Géza Heves Vármegyei Kupa döntőjét az FSC, egy nappal később pedig végső búcsút vett a gárda Erőss Róberttől. 

Szezon közbeni érkezésekor Jeney Gyula edző arról beszélt, hogy jó lenne veretlenségi sorozatot produkálni.

Ezt figyelembe véve, úgy tűnik, elkapta a fonalat az újonc, ugyanis a Tiszaújváros (0–0) és az SBTC (2–0) elleni bajnoki eredmények után következett a kupadiadal. Vagyis sorban három találkozón nem talált legyőzőre a gárda, amelytől Cigándon a döntetlen már kiválónak számítana.

A további program

VASÁRNAP
11.00: Kisvárda II.–Nyíregyháza Sp. II.
13.00: Karcag–Tiszaújváros
13.00: Tiszafüred–Sényő
13.00: SBTC–DVTK II.
13.00: DVSC II.–DEAC

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában