Hírek

2006.05.15. 11:30

A főszerkesztő urat Bonónak hívják

Szakmát váltott a U2 énekese, és mindjárt az egyik legrangosabb brit napilap főszerkesztői székét foglalta el. Igaz, csak egy napra.

BAMA

Hétfőn Bono irányításával dolgoznak a The Independent munkatársai. Az énekes sztár dönti el, mi kerüljön a rangos londoni napilap keddi számába. Olyan szerzőket fog többek között regulázni, mint Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, aki vállalta, hogy elküldi írását a főszerkesztő úrnak. Bono elárulta, hogy elsősorban Afrika helyzetéről jelennek meg majd cikkek, hiszen azért vállalta el a főszerkesztői feladatot, hogy a lap közreműködésével segíteni tudjon az AIDS afrikai terjedésének leküzdésében. A The Independent holnapi különszámából befolyó bevétel felét erre a célra fordítják. A brit lap ezzel úttörő szerepet vállalt, hiszen a nemzetközi média világából elsőként ajánlotta fel segítségét az Afrikában mind nagyobb méreteket öltő AIDS-járvány leküzdéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!