Hírek

2008.02.04. 09:48

Nincs megegyezés

A MÁV Zrt. első adatai szerint az éjszakai műszakban reggel hat óráig a forgalomirányítói munkakörben dolgozók 86 százaléka felvette a munkát, 1736 vezényelt munkatársból 243 fő sztrájkolt.

BAMA

A sztrájk miatt vonatpótló autóbuszokat kellett beállítani Nagykanizsa és Szentgotthárd és Celldömölk, Csorna, Budapest irányba, amelyek Vép állomásig szállították az utasokat, mivel Celldömölkön sztrájkolnak a munkavállalók, így onnan kérdéses a továbbközlekedés. Debrecenben és Nyíregyházán akadozik a közlekedés a jegyvizsgálók , és kocsivizsgálók nagy arányban vesznek részt a sztrájkban. Néhány tehervonat közlekedik, személyvonatok egyáltalán nem.

A Szeged - Cegléd-Budapest vonatok Kiskundorozsmára érkeznek és onnan is indulnak. Kiskundorozsma és Szeged között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A Tiszatenyőn nem dolgozók miatt Békéscsaba felé szünetel a vonatközlekedés. Szintén Tiszatenyő sztrájkja miatt a Makó-Hódmezővásárhely-Szentes vasútvonalon csak Martfűig közlekednek a vonatok. Az Újszeged-Makó-Mezőhegyes-Kétegyháza vonal kisebb késésekkel üzemel. A vasúttársaság közleménye szerint Kecskemét - Lajosmizse - Kőbánya-Kispest vonalon Kecskemét-Alsó pályaudvar sztrájkja miatt nincs közlekedés. Szeged - Békéscsaba között Szeged Rókus állomástól van vonatközlekedés Békéscsabáig. Telekgerendás állomástól autóbusz közlekedik Békéscsabára és vissza. A határforgalom rendben működik.

„Ha a vasutasok sztrájkja elhúzódik, akkor a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás egy részét a szükséges finanszírozási források átcsoportosításával” - mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter hétfői sajtótájékoztatóján , hozzátéve, fel kell készülni arra, hogy a politikai zavarkeltést célzó sztrájkok a márciusi népszavazásig tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!