Korszerűsítés

7 órája

Befejeződött Tarnaleleszen a Fedémesi és az Ipar út fejlesztése

70 milliót nyertek erre a célra.

Heol.hu

Tarnalelesz önkormányzata belterületi közútjainak korszerűsítése, felújítása céljából 2023. januárjában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban, a Belterületi utak fejlesztése elnevezésű felhívásra nyújtott be pályázati kérelmet, és sikerrel jártak, mert 70,24 millió forint európai uniós támogatásban részesültek.

Az erről szóló közlemény úgy fogalmaz, a fejlesztés a szolgáltatások, oktatási, kereskedelmi létesítmények elérési lehetőségét javítja. Alapvető elvárásként fogalmazódott meg, hogy a mentők, rendőrség és a tűzoltók gyorsan – minden időjárási körülmények között – elérjék az érintett utcákat. A beruházás keretében megtörtént az Ipar út meglévő aszfalt burkolatának felújítása, emellett a meglévő Kis-Fedémesi út szórt alapú nyomvonalán szilárd burkolatú út épült. A projektben összesen 382 méternyi meglévő útszakaszt újítottak fel. Az erózió okozta kimosódások csökkentése érdekében az árkok rekonstrukciójára is sor került.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában