Segítség

5 órája

Rétvári Bence: újabb 125 ezer diák kap laptopot

Decemberig újabb 125 ezer diák kap laptopot a kormány támogatásának köszönhetően - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten.

Heol.hu

Újabb laptopok érkeznek az iskolákba, jelentette be Rétvári Bence

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá.

Kiemelte: ma már minden diák számára nagyon fontos, hogy hozzáférjen a digitális tartalmakhoz.

A 32 milliárd forintos összköltségű laptoposztási program a magyar diákok tudásának versképességét szolgálja - mondta.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója hangsúlyozta: az Orbán Viktor vezette polgári kormány "a gyakorlatban valósítja meg a szolgáltató államot."

- Ez azt jelenti, hogy a mindennapokban odafigyelünk a polgárok igényeire, az emberek véleményére, intézkedéseinkkel igyekszünk megkönnyíteni az életüket, segíteni őket ügyeik intézésében - mondta, megjegyezve: a kormány figyelembe veszi a különböző társadalmi csoportok speciális igényeit és a legmodernebb eszközökkel segítik a civileket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában