Kék hírek, bulvár

2012.05.24. 04:30

Ismét eltűnt egy tűzoltóparancsnok

Nem érkezett meg az állománygyűlésre a gyöngyösi tűzoltóság parancsnoka, ezért kezdték keresni.

HEOL

Kedden jelentették be a rendőrségen, hogy a gyöngyösi tűzoltóság parancsnoka, Tóth József ismeretlen helyen tartózkodik. Állománygyűlésre várták, ám oda nem érkezett meg. Úgy tudjuk, a parancsnokot életveszélyes állapotban találták meg Gyöngyöstarján külterületén, de ezt az információt egyelőre senki nem erősítette meg.

A heol.hu érdeklődésére Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője annyit közölt: egy kedden délelőtt érkezett bejelentés alapján kezdtek keresni egy 1967-es születésű Gyöngyöstarjáni férfit, akit végül Gyöngyöstarján külterületén találtak meg. A rendőrök átadták a keresett személyt a mentőszolgálatnak.

Úgy tudni, mentőhelikopterrel szállították kórházba a megtalált férfit, aki nagy valószínűséggel öngyilkosságot kísérelt meg, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Ha helytálló a feltételezés, hogy a gyöngyösi parancsnokot találták meg Gyöngyöstarján határában, akkor ez már a második "furcsa eset" a megyei katasztrófavédelem területén. Márciusban a szomszédos város, a hatvani tűzoltóság parancsnok-helyettesének veszett nyoma, Futó Jánost azóta is eltűnése miatt keresik. Őt egyébként április elsején nevezték volna ki a hatvani parancsnokság élére, amikortól az addigi parancsnokot, Zólyomi Gézát a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének nevezték ki. Ugyanekkor kapta meg a parancsnoki kinevezését a gyöngyösi tűzoltóság élére Tóth József is, aki egyébként már az átszervezés előtt is irányította a mátrai város tűzoltóságát, 2009, az előző parancsnok nyudíjba vonulása óta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!