Kék hírek, bulvár

2013.03.01. 11:23

Kiürítették az iskolát: kézigránátot vitt be egy tanuló

Pénteken délelőtt kilenc órakor bombariadó miatt kiürítették a gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskolát.

Heol.hu

Pénteken délelőtt kilenc órakor bombariadó miatt kiürítették a gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskolát - tájékoztatta portálunkat egyik olvasónk. Levelében azt írta: egy tanuló biztosítószeg nélküli éles kézigránátot vitt be az iskola épületébe.


Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy az elsődleges információk szerint az egyik tanuló egy gránátnak látszó tárgyat vitt be az épületbe. Jelenleg a rendőrség biztosítja az épületet és a tűzszerészek úton vannak a helyszínre.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Széchenyi István Általános Iskola - beküldött fotó
[/caption]

Az iskolát kiürítették. Az épületet 163 gyereknek és 13 felnőttnek kellett elhagynia, őket a művelődési házban helyezték el - tette hozzá a szóvivő.

12:10:

Olvasónk újabb elmondása szerint a tűzszerészek időközben elvitték a gránátot, amely elsődleges vizsgálatok szerint nem volt éles.

12:45:

A HMRFK szóvivője is megerősítette olvasónk információját. A kiérkező készenléti rendőrség és a tűzszerészek elhagyták a helyszínt, a gránátot elvitték a helyszínről.

13:00:

Munkatársunk elmondása szerint egy gyermekkorú tanuló vitte be az iskolába a kézigránátot, amit az osztálytársától kapott még előzőleg, aki nagypapája fészerében talált a gránátra.

A tanuló a kapott tárggyal osztályfőnökéhez ment, aki azonnal értesítette a Gyöngyösi Rendőrkapitányságot. A helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy gyakorló kézigránátról van szó, amit el is szállítottak.

Szabó Ferenc a település pogármestere elmondta, hogy a gyerekek nem voltak veszélyben. Az iskola vezetése szakszerűen reagált a történtekre. A tanítás folytatódhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!