Kék hírek, bulvár

2014.01.30. 09:50

Súlyos gázmérgezés: három embert szállítottak kórházba

Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba három embert Egerszalókról a mentőszolgálat munkatársai csütörtökön reggel.

HEOL

Szén-monoxid mérgezés gyanújával riasztották az egri hivatásos tűzoltókat Egerszalókra, a Széchenyi István út egyik ingatlanába csütörtökön reggel. A tűzoltók veszélyes gázkoncentrációt mértek az egyik szobában, de az egész lakásban is magas volt a szén-monoxid szintje.

Az ingatlant átszellőztették, a vezetékes gázt elzárták. A mentők három embert a helyszínen megvizsgáltak, majd kórházba szállítottak. A tűzoltók munkáját a helyszínen segíti a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat - tájékoztatta a heol.hu-t nAntal Erika, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Felvétel: Ládi László
[/caption]

Elmondta, három súlyosan sérült felnőttet vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A katasztrófavédelem szakemberei jelenleg a helyszíni ellenőrzést, méréseket végzik, s vizsgálják, mi okozhatta a mérges gáz visszaáramlását.

13:50

Antal Erika, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a körzeti megbízott érkezett elsőként a helyszínre, aki az ajtót betörte és egy embert kihúzott a folyosóra. Ezt követően a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, az egri hivatásos tűzoltóparancsnokság egysége és a mentőszolgálat munkatársai érkeztek ki az eseményhez. A szakemberek helyszíni ellenőrzést folytattak le, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet.

15:30

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője érdeklődésünkre azt közölte: a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, szakértők bevonásával vizsgálják az esetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!