Kék hírek, bulvár

2013.08.15. 12:30

Tragikus baleset: ötgyermekes család háza vált semmivé a tűzben

Teljesen lakhatatlanná vált az a lakóépület, mely szerdán este kapott lángra Mátraderecskén. A falu összefogott a család megsegítéséért.

Barta Katalin

Mint arról szerdán este beszámoltunk: kigyulladt egy családi ház Mátraderecskén. Az épület tetőszerkezete beszakadt, a lakóknak még időben sikerült kimenekülni az épületből, amely sajnos teljesen lakhatatlanná vált.

Horváth József családfő lapunknak elmondta, hogy épp tv-ztek, amikor az egyik otthon tartózkodó gyermekkel arra lettek figyelmesek, hogy hirtelen lángra kapott a tetőszerkezet. A terjedő tüzet látva azonnal az utcára menekültek, a szomszédban élők pedig hozzákezdtek az oltáshoz. Bár gyorsan értesítették a tűzoltókat, ám mire a profi lánglovagok a helyszínre érkeztek (kb. fél óra múlva), szinte minden porig égett. A vizsgálatok még folynak, ám nagy valószínűséggel valamilyen zárlat okozta a tüzet.

Forgó Gábor, a falu polgármestere elmondta, hogy rendkívüli testületi ülésen döntöttünk arról, hogy a Petőfi úton található egyik önkormányzati lakást Horváthék rendelkezésére bocsátják. Az önkormányzat gyűjtést is szervez az ötgyermekes családnak, és úgy tervezik, hogy a helyiek összefogásával  idén karácsonyra felépítik Horváthék új otthonát. A megyei kormányhivatalt is értesítették már a tragédiáról, ahonnan szintén segítséget ígértek.  Mivel öt gyermekről és két felnőttről van szó, minden támogatásért hálás lenne a károsult család.

Augusztus 24-én este hat órától egy jótékonysági koncertet is szerveznek a helyi katolikus templombanm, ahol fellép az egri Cantus Agriensis Kórus, egy miskolci együttes, illetve a Corelli trió. A bevételt a családnak szánják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!