Közélet

2014.02.18. 12:20

Állami kézbe került a hevesi járóbeteg-szakellátó

Több mint 500 millió forintos támogatásból újítják fel mind az épületet, mind pedig a benne található műszereket.

Sz. E.

Fotó: Heves Megyei Hírlap

Teljesen állami fenntartás alá került, de a városi vagyonkezelő, a HEVA Kft. üzemelteti ezentúl a hevesi járóbeteg-szakellátót. A hevesi szakrendelő jelenleg óriási fejlesztés előtt áll: több mint 500 millió forintos támogatásból újítják fel mind az épületet, mind pedig a benne található műszereket.

– Ha nincs ez a fejlesztés, akár teljes mértékben működésképtelenné válhatott volna a hevesi járóbeteg-ellátási rendszer – fogalmazott Csáki Zsigmond, a település polgármestere. – Az adósságrendezési eljárás miatt sokszor kitolódott a felújítás időpontja, de tavasszal végre megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok a területen.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A hevesi járóbeteg-szakrendelő még egy emeletet kap a felújítással FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

- Az egészségügyi központ épület rekonstrukciójára 550 millió forintot fordíthatunk, egy emelettel magasabb lesz a szakrendelő és eszközkorszerűsítésre is áldozhatunk.

- A dolgozókat igen nagy elismerés illeti, mivel olyan elavult műszereket kénytelenek használni, hogy az is csoda, ha a munkájukat képesek ellátni. Terveink között szerepel egy új röntgen- és ultrahanggép beszerzése – foglalta össze a jövőben várható történéseket a város vezetője.

A fenntartó-váltás a betegek ellátásában nem hoz változást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!