Közélet

2014.03.07. 17:34

Az agy működésével ismerkedtek a kicsik

Az „Agykutatás Hete” egy nemzetközi rendezvénysorozat, melynek célja, hogy világ-szerte felkeltse az emberek érdeklődését az agykutatás iránt, és felhívja figyelmüket a tudományterület fontosságára.

Sz. E.

A kezdeményezés a „The Dana Foundation” nevéhez fűződik, amely egy az agykutatást pályázatokkal, publikációkkal és oktatási programokkal támogató szervezet.
A hevesvezekényi Hanyi-parti Egyesület ismét, már hatodszorra volt nyertes pályázója az amerikai DANA–projektnek, s a megnyert összegből a Tarnaszentmiklósi Óvodába szervezték programjukat.

Tóth Éva, az egyesület elnöke a Hírlapnak elmondta: a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg az agy legfontosabb területeivel. Örömmel színezték a különböző részleteket, kötötték össze gyöngyfűzésekkel – az általuk gyurmából készített – „idegsejteket”. Nagyon gyorsan megtanulták és jelölték is a tapintás-, ízlelés-, beszéd-, és mozgás-központokat. Színezték az erre az alkalomra készített gyermekeknek szóló kiadványokat.
Az intézményben már egy hete, minden nap foglalkoznak a témával, s a foglalkozások még a következő héten is folytatódnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!