Közélet

2013.12.14. 13:16

Egészségre nevelő porgam indulhatott

Százhuszonnégy millió forintot szánhatnak szemléletformálásra.

HEOL

Egy 2010-es statisztika szerint a füzesabonyi járásban a férfiak halandósága 20,2 százalékkal haladja meg az országos átlagot. Az országos trendnek megfelelően a legfőbb haláloknak pedig a keringési megbetegedések tekinthetők ebben a térségben is. A daganatos megbetegedések a halálokok sorában a második, az emésztőszervi betegségek pedig a harmadik helyet foglalják el.

Ezek az adatok is jól mutatják, hogy különösen fontos az a program, melyet az Új Széchenyi terv keretében elnyert 124 milliós támogatásból Füzesabony önkormányzata és a helyi egészségügyi központ megvalósíthat. Minderről projektnyitó rendezvényen beszéltek a városban szerdán.

Az Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód-programok a füzesabonyi kistérségben című projekt megnyitásakor Gulyás László polgármester mellett dr. Csomós András, az egészségügyi központ vezetője szólt a megjelentekhez. Az esemény fővédnöke dr. Szócska Miklós államtitkár, díszvendége pedig a város szülötte Prof. dr. Czuriga István díszpolgár volt. A kardiológus professzor előadásában a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!