Közélet

2014.02.28. 16:55

Felmérték már a siroki lakosok egészségét

Sirokban a közelmúltban fejeződött be az az egyéves programsorozat, amelynek keretében 10 millió forintos pályázati segítséggel számos egészségnevelő és szemléletformáló rendezvényen vehettek részt a helyi lakosok.

HEOL

 Az elmúlt időszakban szakemberek felmérték a lakosság egészségügyi állapotát, ami alapján elkészült a település egészségterve.
Rendeztek egészségnapot is, amelyen a helyes táplálkozás, a testmozgás és a stresszkezelés fontosságának megismerésén túl különféle szűrővizsgálatokon vehettek részt a jelentkezők, de elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátítására is lehetőségük volt.

Az ezt követő egészséghéten és az életmódtáborban is hasonló témákkal foglalkoztak. A szervezők igyekeztek minden korosztályt bevonni az említett programokba.

Sokan kapcsolódtak be a különböző sportversenyekbe, valamint biciklitúrába és közös kirándulásokba. Az egészséggel kapcsolatos klubfoglalkozások, előadások is népszerűeknek bizonyultak, de a programnak köszönhették a helybeliek a folyamatos sportolási lehetőséget, illetve azt is, hogy új sporteszközöket vásárolhattak. A nyertes pályázat tette lehetővé azt is, hogy a lakosság szűréséhez alkalmas orvostechnikai eszközök palettája is jelentősen bővült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!