Közélet

2014.05.03. 15:30

Fogyatékosok és épek közös napja

A kitagolandó fogyatékosok otthona bélapátfalvi rendezvényén Vastag Csaba igyekezett tenni az elfogadásért.

HEOL

Mint ismeretes, a közeljövőben kitagolják az Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetét. Bélapátfalván jövő nyáron két új ingatlanba költöznek majd a most még az intézményben lakó fogyatékosok. Szombaton második állomásához érkezett „Ne csak ez legyen a mi napunk” programsorozat, amelynek célja, hogy megismertesse egymással a fogyatékosokat és az adott települések lakóit.

Bélapátfalván délelőtt az iskolában kézműves foglalkozásokkal várták a gyerekeket, akik közösen dolgozhattak a fogyatékkal élőkkel. Délben az aulában Vastag Csaba adott koncertet, amelynek nagy sikere volt, az énekes igyekezett tenni is azért, hogy közelebb hozza egymáshoz a jelenlévőket.

A korábbi X-Faktor győztest követően a Bükki Menyecskék, illetve a bélapátfalvi óvodások adtak műsort, majd táncoltak a fogyatékos otthon lakói, valamint az Olimpia Társastánc Sportegyesület versenyzői. Föllépett a Csörgős Zenekar, valamint Hegyesi Hudik Margit énekművész. A programsorozat a következő három hét szombatján is folytatódik.  [caption id="" align="alignleft" width="360"] Vastag Csaba is segített közelebb hozni a helyiekhez a fogyatékosat. FOTÓ: TÓTH BALÁZS
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!