Elfogató parancs

2024.09.16. 14:34

Körözik a verekedő vádlottat

B. J. és társai ellen súlyos testi sértés és más bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás, amelyben csütörtökön tartott volna előkészítő ülést az Egri Járásbíróság. Úgy is mondhatnánk, hogy az ülés "nem jött össze".

Sike Sándor

Az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró portálunkkal azt közölte: a csütörtöki egri járásbírósági ügyben az előkészítő ülést elhalasztotta a bíróság, mert korábban az elsőrendű vádlottnak az elővezetését rendelték el, ez azonban eredményre nem vezetett. Vele szemben a bíróság elfogatóparancsot adott ki, s az ügyben a halasztással egyidejűleg tárgyalást tűzött ki november 28-ára.

Elfogatóparancs alapján keresik a verekedő vádlottat
Elfogatóparancs alapján keresik a verekedő vádlottat (Illusztráció)
Forrás:  Shutterstock


Arról pedig, hogy mit tettek a most már elfogatóparancs alapján keresett B. J. és társai a vádirat azt írja: a terheltek közül a másodrendű vádlott és a partnere egy keresztelő ünnepségen vettek részt. A férfi túlzott mértékben ittas állapotba került, ezért a vendéglátójuk, a büntetőügy elsőrendű sértettje felszólította a távozásra. A felszólítást követően a sértett és rokonai egy ismerősük házához indultak. 
A tervezett "úticélt" azonban nem érték el, mert a ház előtti közterületen megjelent egy  gépkocsival B. J. és a per harmadrendű vádlottja, akikhez ott csatlakozott a korábban kiebrudalt terhelt is. Ők így hárman szóváltást provokáltak,  majd az elsőrendű vádlott  elővett egy fél méteres vascsövet, mellyel arcon ütötte a sértettet, aki ennek  következtében súlyos sérüléseket szenvedett. 

A két vádlottárs kézzel "intézkedett": testszerte több alkalommal megütötték a sértettet, majd mindhárman a bántalmazott ember segítségére siető másodrendű sértettet is kézzel ütlegelték, majd miután a földre került, rugdosták. A földön fekvő sértett az őt ért  támadással szemben védekezni nem tudott, ennek ellenére a bántalmazás  következtében nem szenvedett sérülést.  
Azt is rögzíti a vádirat, hogy a vádlottak cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást váltson ki. Ezzel lényegében a testi sértésen túl a garázdaság bűntettét is felrója a vádlottaknak.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!