Közélet

2014.05.19. 10:41

Kerekesszékesek Szilvásváradon az elfogadásért

Szilvásváradon tavaly ősszel többen tiltakoztak a bélapátfalvi fogyatékosok beköltöztetése miatt, hétvégén az otthon lakói műsort adtak a településen.

T. B.

Szilvásváradon, az iskola aulájában folytatódott a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetének érzékenyítő programsorozata. A „Ne csak ez legyen a mi napunk” című rendezvényen az előző állomásokhoz hasonlóan voltak kézműves foglalkozások, fölléptek az otthon lakói: a Csörgős Zenekar és a tánccsoport. A nap sztárvendége Tolvai Renáta volt, s az elfogadadást segítette a kerekesszékes Gördülő Tánccsoport előadása.

Fölléptek az Olimpia Társastánc Sportegyesület versenyzői, a bélapátfalvi iskola táncosai is.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Beküldött fotó
[/caption]

Mint azt korábban megírtuk: Szilvásváradon tavaly ősszel többen tiltakoztak a kitagolás ellen. Úgy vélték, másfél év nem elég arra, hogy az eddig a társadalomból kirekesztett fogyatékosok integrálódni tudjanak a közösségbe.

Majd nem sokkal később az ügyben újabb fordulat állt be és bejelentették, hogy a tervezett négy helyett, két lakóotthon lesz a településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!