Közélet

2014.02.26. 08:14

Kiszámolják mennyi mozgással ellentételezhetjük a nassolást

Ingyenes egészségfejlesztési programmal várják az 5-14 éves korosztályt és családjaikat március 1-jén, szombaton a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

HEOL

A délelőtt tíztől délután egyig tartó programot másodszor hírdették meg. Ezúttal az egészséges táplálkozás és a testmozgás témakörével . A játékos feladványok és kreatív foglalkoztatók teljesítése mellett ügyességi mozgásos feladatok végrehajtása is feladata lesz a résztvevő gyermekeknek.

Ennek során többek között „gyümölcskereséses játékkal”, akadálypálya teljesítésével, táplálkozási piramis összeállításával is meg kell küzdeniük a résztvevőknek. A felnőttek számára lehetőséget biztosítanak vérnyomásmérésre, testzsírszázalék-számításra, valamint számítógép segítségével egyénre szabottan számolják ki, hogy egyes élelmiszerfajták elfogyasztása mennyi testmozgást igényel a bevitt kalóriák elégetéséhez.

Minden résztvevő gyermek ajándékot kap a szervezőktől, vagyis a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének egészségfejlesztési osztályától.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!