Közélet

2013.08.27. 10:24

Letették az épülő egészségház alapkövét

HEOL

Hatvan millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a község önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program, ezen belül is az „Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás” elnevezésű projekt keretében – tájékoztatta a településről a Hírlapot Nagy Gyula.

Hozzátette: mindez azt jelenti, hogy megépülhet végre a faluban a már nagyon régóta várt Egészségház. A tervek szerint ily módon egy épületbe kerülhet a jövőben a háziorvosi, a fogorvosi és a védőnői ellátás. A pályázat – amelyen a helyhatóság a támogatást elnyerte – ugyanakkor nem támogatta gyógyszertár építését, éppen ezért ennek létesítéséhez más megoldást kell találniuk a helység vezetőinek.

A benyújtott elképzeléseknek megfelelően a tervezett helyszín a Szent Anna tér déli végén található parkrész lesz, az egykori „kis iskola” területe. Az alapkövet augusztus 19-én helyezte el ezen a helyen Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és Szabó Ferenc, a község polgármestere. A kivitelezés befejezése 2014. július 15-ig várható. Szűk egy év alatt valósul meg tehát ez a Gyöngyöshalász életében oly fontos beruházás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!