Közélet

2012.12.03. 06:13

Megmérték: Füzesabonyban nem veszélyes az eletroszmog

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakemberei nemrégiben elektroszmogszint-méréseket végeztek a füzesabonyi óvodákban és iskolákban.

HEOL

Az eredmények megnyugtatóak: az elektromos térerősség mértéke a megengedett szint 2,6%-a. A két városi óvodában, a bölcsődében, a Teleki Blanka Általános Iskolában és a Remenyik Zsigmond Gimnáziumban két héten keresztül végeztek méréseket az NMHH szakemberei, akik megállapították, hogy az elektromos térerősség értékei a vizsgált 100 kHz – 3 GHz frekvenciatartományban 0,12 és 0,72 Volt/méter között szóródtak az egyes intézményeknél.

A mért értékek rendkívül alacsonyak, hiszen az elektromos térerősség vizsgált frekvenciasávra vonatkozó legszigorúbb egészségügyi határértéke 28 Volt/méter.

– Két éve indítottuk el célzott programunkat a hazai óvodák, iskolák elektromágneses kitettségének feltérképezésére – számolt be lapunknak Szalai Annamária, az NMHH elnöke. – Szakembereink eddig nyolcszáz intézményt ellenőriztek országszerte, és szerencsére egyikben sem találkoztunk problémával.

Mivel a mobiltelefonos bázisállomások száma gyorsan nő, gyakran aggódnak miattuk, ám egy kutatás kimutatta: nagyságrendekkel nagyobb sugárzás ér minket a saját mobilkészülékünktől, mint az összes többi forrásból együttvéve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!