Közélet

2015.12.16. 18:49

Nagyobb és modernebb szakrendelőt kaptak

Befejeződött a kistérségi járóbeteg szakellátó központ kialakítása Heves városában.

G. R.

A megújult létesítményt dr. Tóth Ildikó, a Markhot Ferenc Kórház megbízott főigazgatója, valamint Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője avatta fel szerdán.

A 674 millió forintos beruházás megvalósulásával öt új  egészségügyi szolgáltatást vezetnek be az új szakellátó központban: a rehabilitáció, ortopédia, neurológia, bőrgyógyászat területén, valamint ezentúl a háziorvosi, a gyermekorvosi, a fogorvosi és a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz ellátás is egy helyre koncentrálódik.

A hevesi szakrendelő utcai szárnyának emelet ráépítésével és a két szárny közötti belső udvar építésével a már korábban meglévő épületet bővítették, valamint teljes körűen felújították a megmaradó területeket mind építészeti, mind épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek tekintetében. Több, mint 1600 négyzetméternyi területet újítottak fel, s összesen 760 négyzetméterrel bővült az egészségügyi intézmény alapterülete. A tetőn napkollektorokat építettek be, melyek a használati melegvíz ellátás egy részét hivatottak biztosítani a jövőben. A kivitelezés keretében komplex akadálymentesítés is történt, valamint egy univerzális és egy felvételi röntgenmunkahelyet is kialakítottak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Jakab Tibor
[/caption]

A projekt keretében mintegy 160 millió forint értékben szereztek be műszereket. Többek között két röntgent, két ultrahang készüléket, terápiás készülékeket, kézi műszereket vásároltak a kistérségi járóbeteg szakellátó központ számára, de bútorokat is beszereztek. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!