Közélet

2014.02.28. 17:27

Népszerűek a térítésmentes szűrőprogramok

A Parádfürdői Állami Kórház Egészségfejlesztési Irodájának (EFI) szervezésében az elmúlt hetekben és több településen is szerveztek ingyenes szűrőprogramokat a háziorvosokkal együtt.

HEOL

Koleszterin- és vércukorszintet mértek, vérnyomást ellenőriztek, testösszetételt vizsgáltak. Recsken és Istenmezején nagyon jó tapasztalatokkal zárultak az akciók. A vizsgálatokon nagy számmal vettek részt minden korosztályból.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A helyben szervezett szűrőakciók egyre népszerűbbek a térségben FOTÓ: AS
[/caption]

Sirokban március 6-án a dr. Kristofóri György körzetébe, Bükkszenterzsébeten március 12-én a dr. Keresztes Andor körzetébe tartozók vehetik igénybe a megelőzést szolgáló vizsgálatokat. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai a helyszíneken nemcsak prevenciós szolgáltatásokat nyújtanak, hanem szívesen adnak tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatos egyéb tudnivalókról is.

A tavaszi programok Váraszón folytatódnak, ahol március 20-án a művelődési házban a Civilizációs táplálkozás ártalmai címmel tartanak előadást az érdeklődőknek az egészségfejlesztés jegyében. A szűréseken kívül minden jelentkezőnek módja van, lesz egyéni állapota, kockázatai becslésére, s még személyre szabott életmód tanácsadásra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!