Közélet

2014.03.23. 16:03

Rekordmennyiségű adományt kapott a kórház

Minden eddiginél nagyobb adomány, 8 millió 400 ezer forint gyűlt össze a Heves Megye Napja alkalmából megrendezett jótékonysági akción.

HEOL

Fotó: Gal Gabor

A pénzt a Bugát Pál Kórház Alapítványa kapta, amely egy újszülötteket segítő inkubátort és egy életmentő műszert vásárol majd a kórháznak. Az adományt a városi sportcsarnokban vette át Weisz Péter, az egészségügyi intézmény főigazgatója és Báry Péter az alapítvány kuratóriumának tagja Horváth László kormánymegbízottól, aki szerint az igazi jótékonyság az, amikor olyanokon segítünk, akik még nincsenek közöttünk, akik köszönetet sem tudnak mondani a segítségért.

– Öröm, hogy mindig adódik egy cél, melynek érdekében meg tudjuk mutatni, hogy erősek vagyunk és össze tudunk kapaszkodni – tette hozzá a kormánymegbízott.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A támogatásból inkubátort és életmenő berendezést vásárolnak Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

A kórház főigazgatója megköszönte az adományt, hangsúlyozva: folyamatosan érzik a helyiek a gyöngyösi önkormányzat, valamint a megye támogatását is, és igyekeznek munkájukkal bebizonyítani, érdemesek a bizalomra.

– A Bugát Pál Kórháznak kiváló orvosi és szakdolgozói gárdája van. Ahogyan a szakemberek, úgy a fejlesztéseink is a gyógyítást szolgálják. Azért dolgozunk, hogy két év múlva elnyerjük az év kórháza címet – mondta Weisz Péter.

A megyenapon – a hagyományokhoz híven – Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke átadta a Heves Megye Nagykövete díjat. A tavaly alapított elismerő kitüntetést ezúttal a hatvani Szabó Krisztina énekművész, a gyöngyösi Urbán Eszter FIFA-játékvezető és az egri Szabó Attila, a Csík zenekar prímása vehette át.

A hivatalos ceremóniát követően a Kossuth-díjas Csík zenekar teltház előtt fergeteges hangulatú koncertet adott, bemutatva legújabb lemezük dalait is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!