Pancsi

2 órája

Videón az Egerben mostanában többször feltűnő nagy kócsag

Az Eger-patakban vett fürdőt egy nagy kócsag.

Heol.hu

Bizonyára többen is vannak az Egerben gyakran sétálók között, akik elcsípték már a hófehér nagy kócsagot, amelyik az elmúlt hetekben többhelyütt is feltűnt a megyeszékhelyet átszelő patak mentén. Egyik olvasónk nem csak megcsodálta, de lencsevégre is kapta a tollászkodó nagy kócsagot az Eger-patakban, a Markhot Ferenc Oktatókórház  melletti patakparton. A magyar természetvédelem címermadara a vadkacsák társaságában tollászkodott, szombaton délelőtt.

A nagy kócsag (Ardea alba) kedveli a nyílt vízfelületekkel tarkított, erősen benádasodott tavakat. Vonuló madár, de a nagy részük áttelel nálunk. Az 1900-as évek környékén a vadászatok miatt csaknem felszámolták azokat a helyeket, ahová betelepültek. Állományuk ma stabilnak mondható. Táplálékuk közé tartoznak a halak, vízirovarok, pockok, egerek, cickányok valamint madárfiókák. Az 5 forintos érme hátulján is ez a faj látható - olvasható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park oldalán

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában