Közélet

2013.09.02. 12:06

Segítenének a mentális bajainkon is

A kormány támogatásának köszönhetően Heves megyében is egészségfejlesztési irodák nyílnak.

HEOL

Az egyik ilyen helyiség Parádfürdőn az Állami Kórházban kezdi el működését, a másik két irodának Füzesabony, illetve Hatvan ad otthont – jelentette be a napokban a parádfürdői kórházban tartott sajtótájékoztatóján Horváth László, a térség országgyűlési képviselője.

Elhangzott: országosan 7 milliárd forintot biztosít arra a kormány, hogy az idősek, egyedül élők, vagy bárki, aki egészségügyi tanácsadásra, segítségre szorul, felkereshessen egy-egy ilyen irodát. A heteken belül induló új szolgáltatás az egészségügyi alapellátást egészíti ki.

Az  irodákban lesz egészségügyi tanácsadás, bemutatják az egészséges életmódot, közösségi programokat szerveznek, krízishelyzetekben pszichológiai tanácsadást is nyújtanak. Különösen figyelnek a keringési betegségekben szenvedőkre – szűrésekkel, tanácsadással segítik őket –, a dohányzásról leszokni vágyókra, az alkoholbetegekre, a tragédiát átélt emberekre, az öngyilkosságra való hajlamra.

Parádfürdőn jelenleg zajlik az iroda bebútorozása, illetve az informatikai rendszer telepítése, így az ígéretek szerint szeptember második felétől lehet felkeresni a szakembereket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!