Közélet

2013.09.02. 12:15

Tovább fejlődik a hatvani kórház

2013. augustrus 29-én nagy érdeklődés mellett, hivatalos projektnyitó eseménye keretében került sor az egészségfejlesztési iroda megnyitó ünnepségére a hatvani Albert Schweitzer Kórházban.

HEOL

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet és Hatvan Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Összefogással a hatékony prevencióért a hatvani kistérségben TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0005 jelű pályázaton. Az Egészségfejlesztési Iroda létrehozásával és működtetésével a szív-érrendszeri, daganatos megbetegedések csökkentését, a korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmód javítását, a lakosság egészségi állapotának javulását szeretnénk elérni.

A kórház az M3-as út mentén Budapest és Miskolc között, a 21-es főút mentén Budapest és Salgótarján között, az egyetlen gyorsan elérhető, sürgősségi ellátásra is alkalmas, traumatológiai ellátást is nyújtó egészségügyi intézmény. A traumatológiai ellátás mellett a belgyógyászati betegségeken belül is kiemelt tevékenységünk a szív-érrendszeri betegségek ellátása. Fontosnak tartjuk a súlyos kardio, cerebrovaszkuláris betegségek preventív szemléletű kezelését. A kardiovaszkuláris betegségek ellátásában a belgyógyászat orvosai jelentős gyakorlattal rendelkeznek.

Az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet hosszú távú célja a kistérségben élők egészségi állapotának javítása. A céljai eléréshez konzorciumi megállapodást kötött Hatvan Város Önkormányzatával. A konzorciumi partnernek meghatározó szerepe van az egészségügyi rendszerre alapozott programok, fejlesztések társadalmasításában, a kistérség lakosságának aktivizálásában, a közösségi aktivitások szélesebb körű hozzáférésének biztosításában. A konzorciumi partnernek meghatározó szerepe lesz a társadalmasított szolgáltatások kistérségi fenntartásának biztosításában is.

Célunk a korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmód, szokások javítása, az egyének egészségük iránti felelősségének-, az öngondoskodás képességének erősítése, az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának hatékony támogatása a lakosság és speciális, magas kockázatú célcsoportok körében.

A fenti célok elérését hatékonyan támogatja a kórház területén pályázati forrásból kialakításra került Egészségfejlesztési Iroda (továbbiakban EFI), mint önálló szervezeti egység.

A projekt megvalósítására a konzorcium összesen: 124.886.269 Ft támogatásban részesül.

A projekt indítása: 2013. július 01. Vége 2015. február 28.

Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet
3000 Hatvan, Balassi Bálint út 16.
Telefon: +36 (37) 341-033

E-mail: [email protected]                         

Honlap: www.askhatvan.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!