Közélet

2016.05.10. 14:39

Új szolgáltatásokkal bővült a kórház gyógyító palettája

A kórház földszintjén található rendelőben minden csütörtökön 8 és 13 óra között várják a kis betegeket.

B. K.

Jó híreket kaptunk a Parádfürdői Kórházból. Gyermek szakrendeléssel bővült az intézmény járóbeteg-ellátásának gyógyító palettája, miután dr. Molnár Marianna csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos személyében sikerült a kórház vezetésének biztosítani az ellátás orvosi hátterét. A kórház földszintjén található rendelőben minden csütörtökön 8 és 13 óra között várják a kis betegeket. A szakrendelés beutalóköteles, időpontért a kórház betegirányító telefonszámát kell hívni munkanapokon (36/544 806).

A kórház műszerezettségének fejlesztése lehetőséget nyújt arra, hogy járóbeteg-ellátás keretében kisebb sebészeti beavatkozásokat is végezzenek. A rádiófrekvenciás készülék segítségével anyajegyek, és egyéb testtáji szemölcsök eltávolítását is vállalhatják a sebészeti szakrendelésen.
Az uniós pályázatnak köszönhető műszerfejlesztési csomagnak része volt a perifériás idegek, s az ízületek precízebb vizsgálatát is lehetővé tevő ultrahang beszerzése. Ennek köszönhető, hogy végtagfájdalmakban szenvedő betegeknél az orvos pontosabb képet kap a karokban, lábakban található idegek, ízületek állapotáról.

A szív elektromos tevékenységének figyelése, a vérnyomás folyamatos, 24 órán át tartó rögzítése is lehetővé vált azon betegek számára, akik a belgyógyászati vagy kardiológiai szakrendelésen jelentkeznek panaszukkal. A készülék a mindennapos megszokott tevékenység közben követi a beteg EKG-ját, vagy vérnyomásának alakulását. Ennek jelentősége, hogy vannak olyan EKG-elváltozások, amelyek nem mutathatók ki egy hagyományos EKG-elkészítésekor. A korszerű számítógépes elemzés elsősorban szívritmuszavarok, vérnyomás-eltérések kimutatására, a gyógyszeres kezelés beállítására szolgál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!