Sport

2009.01.18. 15:28

Hevesre került az Imola-Hírlap-kupa

A szakemberek és a szurkolók is egyetértettek abban, hogy a mezőny legjobb csapata nyerte a kiadónk, az Axel Springer Magyarország Kft. és az Imola Cégcsoport által közösen szervezett XXIII. Imola–Hírlap-kupát.

HEOL

A kispályás specialisták egész sorát felvonultató hevesiek a fináléban a címvédő Tiszafüreddel néztek farkasszemet, s 5–3-as félidőt követően 11–7-re verték a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gárdát. A bronzmérkőzést az NB III-as Egri FC nyerte. Bánka Balázsék kapott gól nélkül múlták felül a Szőlőskert-Nagyrédét.

Az együttesek díjazása mellett az egyéni elismerések is előtérbe kerültek. A tornagyőztes hevesiek kiválósága, Fekete Viktor amellett, hogy góljaival oroszlánrészt vállalt csapata sikeréből, mezőnymunkájával és önzetlen kiszolgálásával is a figyelem középpontjába került. A támadó a torna legjobb mezőnyjátékosának járó elismerés mellett 15 találatának köszönhetően a gólkirálynak járó különdíjat is átvehette. A  legjobb kapus szintén a hevesiek közül került ki. Éles Viktor végig remek teljesítményt nyújtott, méltán érdemelte ki az értékes elismerést.

A díjakat Laczi Zoltán, a Heves Megyei Hírlap főszerkesztője, Perjési Attila kiadóvezető, Tóth Imre, az Imola Cégcsoport tulajdonosa, Izsvák Zsolt az MLSZ futsal és strandlabdarúgó bizottság tagja, Szeleczki János egri alpolgármester valamint Csáki Zsigmond, Heves város polgármestere adta át.

A XXIII.  Imola–Hírlap-kupa döntő mérkőzése: 

Tiszafüred VSE -Hevestherm-Hevesi LSC: 7–11 (3–5).
G.: Berecz Zs. 3, Dajka M., Berkes L., Németh Gy., Vígh F., ill. Fekete V. 5, Besenyei F. 3, Besenyei Zs. 2, Nagy L.

A torna dobogósai:

1. Hevestherm-Hevesi LSC
2. Tiszafüred VSE
3. Egri FC

Edzői nyilatkozatok:

Balázs Tihamér, a Heves edzője: - Remek hangulatú tornán teljesen megérdemelten nyertünk. Mindenki a maximumot nyújtotta, ezért harmadik nekifutásomra végre sikerült kupagyőztes csapatot vezényelnem.
Vígh Ferenc, a Tiszafüred játékos-edzője: - Mindenféleképpen nyerni szerettünk volna a tavalyi évhez hasonlóan, de sajnos nem nyújtottuk azt a jó játékot, amit az idei téli tornákon bemutattunk. Az is döntőnek bizonyult, hogy a hevesiek kapusa nagyszerűen védett, ezért megérdemelten hóditották el a trófeát. Sajnos azonban a birók éreztették velünk, hogy más megyéből érkeztünk..[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Kiváló teljesítménnyel nyerte el az idei kupát a hevesi együttes
[/caption]
Orlóczki Tibor, az Eger edzője: - Le a kalappal a fiúk előtt, remekül helyt álltak a tornán és bebizonyitották, hogy fiatal koruk ellenére is lehet rájuk számitani. Maximálisan elégedett vagyok a harmadik hellyel, amit előre jósoltam. Ez igy be is következett.
Nagy Gábor, a Nagyréde edzője: - Felemás érzéseim vannak a szereplésünket illetően. Célunkat, hogy részesei lehessünk az elődöntőnek, elértük, de a mutatott játékunk kivánni valót hagyott maga után.
Fekete Viktor, a Heves játékosa: - Nagyon örülök a győzelemnek és a különdijaknak is, ám ez a csapat érdeme, nemcsak az enyém. A döntő utolsó két percében éreztem először, hogy meg van a meccs, addig viszont végig izgalmasan alakult a zárás. Sokáig azonban nem lehet ünnepelni ezt a győzelmet, ugyanis 28-án kezdődik a felkészülés Ausztriában, addig viszont még nagyon fontos MK-mérkőzést játszunk a gyöngyösi futsal-csapattal a Gödöllő ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!