Járvány

2020.04.22. 09:44

Thomas Müller: most a szabályok betartása a legfontosabb

A Bayern München labdarúgója azt mondta, akár még karanténba is vonulna, ha csak így lehetne folytatni a szezont.

Thomas MUELLER (MULLER, FC Bayern Munich) on the ball, hi: Hans Dieter Flick (Hansi, coach FC Bayern Munich). FC Bayern Munich training in the coronavirus pandemic in small groups. Training on Saebener Strasse. Football 1. Bundesliga, season 2019/2020, on April 20, 2020 | usage worldwide

Forrás: AFP / DPA / SVEN SIMON

Fotó: Frank Hoermann

„Egyértelmű, hogy a futballban szinte

az összes szabályt be kell tartani ahhoz, hogy folytatódhasson a játék

- nyilatkozott a támadó Sport Bildnek.

”Amíg sikerül a szabályokkal, rendelkezésekkel összhangban cselekedni, addig játszani fogunk. Akár még karanténban is.„

A koronavírus-járvány miatt március közepe óta szünetel a német Bundesliga, amelyet jelenleg a címvédő Bayern vezet négypontos előnnyel.

A bajnokság befejezésével kapcsolatban Müller a következőt fogalmazta meg:

”Ha végül mégsem fejezhetjük be a szezont, számunkra sportszakmai szempontból csak egyvalami fontos, hogy a tabella élén állunk. Hogy aztán ebben a különleges helyzetben megkapjuk-e a bajnoki címet vagy sem, számomra már nem számít.„

A 30 éves csatár arról is beszélt, hogy örülne, ha Manuel Neuer válogatott kapussal sikerülne megállapodnia a Bayernnek a szerződéshosszabbításról.

„Mindkét félnek még több mint egy év áll rendelkezésre ahhoz, hogy közelítsék az álláspontjaikat és végül megegyezésre jussanak, én pedig azt szeretném, hogy sikerüljön megállapodniuk”

- jelentette ki Müller.

Március végén a német sajtó arról írt, hogy a 34 esztendős kapus elutasította a müncheni klub ajánlatát, mert ő ötéves szerződést szeretne, miközben az egyesület csak 2023 nyaráig hosszabbítaná meg a 2021-ben lejáró megállapodást. Müller nemrég írt alá 2023 júniusáig a bajoroknál.

A támadó a pályafutásával kapcsolatban célként a Bajnokok Ligája megnyerését fogalmazta meg, azt mondta, 2013 után másodszor is szeretné a Bayernnel elhódítani a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját.

„Jó lenne, ha az emberek utólag azt mondhatnák, Müller még 30 éves kora után is képes volt BL-t nyerni”

- fogalmazta meg vágyát a futballista.

A bajorok még az ugyancsak félbeszakadt BL-ben is versenyben vannak, a nyolcaddöntő első mérkőzésén 3-0-ra verték a Chelsea-t.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában