Személyi változás

2022.09.02. 11:16

Dr. Mecser Tamás r. ezredest bízta meg a belügyminiszter a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével

Heves megye rendőrfőkapitányi feladatainak ellátásával dr. Mecser Tamás rendőr ezredest bízta meg Pintér Sándor belügyminiszter.

Sz. Z.

Dr. Balogh János (balra) átadja a megbízási okmányt dr. Mecser Tamásnak

Forrás: police.hu

Magyarország belügyminisztere augusztus 31-i hatállyal visszavonta Nagy Zsolt r. ezredesnek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésére vonatkozó ideiglenes megbízását és visszahelyezte korábbi, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába. Továbbá szeptember 1-jei hatállyal megbízta dr. Mecser Tamás r. ezredest a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitányi feladatkörének ellátásával – tájékoztatta pénteken portálunkat Soltész Bálint r. alezredes, a főkapitányság sajtószóvivője.

A megbízási okmányt dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át szeptember 2-án a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon rendezett ünnepélyes állománygyűlésen az új megbízott megyei rendőrfőkapitánynak.

Dr. Mecser Tamás r. ezredes a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. A hivatásos szolgálatát 1988-ban kezdte nyomozóként a Kazinbarcikai Rendőrkapitányságon, ahol később alosztályvezető lett.  Ezután 2004-től az Edelényi, majd 2006-tól a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságot vezette. 2007 óta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

Magyarország belügyminisztere 2014-ben az „Év Rendőre” miniszteri díjban részesítette vezetői kategóriában. Hazánk köztársasági elnöke 2016-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta számára.
 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!