Piramisjáték

2024.05.28. 11:00

Sok száz milliós csalás és hamis magánokirat felhasználása – hosszú a bűnlajstroma Magyar Péter bizalmasának

Noha S. Mária papíron XXI. rendű vádlottja volt egy milliárdos bűnügynek, az az iratokból egyértelműen kiderül, hogy tevékeny részese volt a csalássorozatnak és közvetlen kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, F. Attilával, akinek letartóztatása után ráadásul S. Mária vitte tovább a bizniszt.

MW

S. Máriát csalásért ítélték fegyház büntetésre

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Origo

Többrendbeli, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sok száz milliós csalás, csalás kísérlete, hamis magánokirat felhasználása – többek között ezek tartoznak a bűnlajstromába Magyar Péter bizalmasának, aki egy, az egész országot átszövő piramisjáték haszonélvezője volt. A hálózatot irányító bűnbanda milliárdokat szedett össze, de a pénzt azóta sem találják a hatóságok – írja a Magyar Nemzet.

S. Máriát, mint XXI. rendű vádlottat

a Fővárosi Ítélőtábla 2018-ban háromrendbeli, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt mondta ki bűnösnek. Ebből ráadásul két cselekményt folytatólagosan követett el.

Ezen túlmenően az ítélőtábla kétrendbeli, jelentős kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás miatt is elítélte Magyar bizalmasát. Ebből egy cselekmény kísérleti szakban maradt – olvasható a jogerős bírósági ítéletben, amely azt is tartalmazza, hogy

S. Mária a bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségét is elkövette.

A botrányos ügyről, illetve a Magyar Péter másik kulcsfontosságú emberének szerepéről írt hosszabb összefoglalót IDE KATTINTVA olvashatják.
A Magyar Nemzet teljes cikke ITT folytatódik!

Menczer Tamás: Aki fizeti a zenészt, az rendeli a nótát

„Sorosnak van hálózata, Soros tesz jót is és rosszat is” – idézte Magyar Péter szavait közösségi oldalára feltöltött videójában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás megjegyezte: „gondolom jó akkor, amikor fizeti őket meg az embereit, hiszen Soros-emberek vannak az EP-listáján.” 

A politikus rámutatott: a Tisza Párt két EP-képviselőjének is kiderül az önéletrajzából, hogy ők Soros-szervezetnél dolgoztak. – Soros fizette őket, nyilván most is ő fizeti, migrációt támogató szervezeteknél dolgoztak. Na, még egy ok, hogy legyőzzük őket június 9-én – hangsúlyozta az igazgató.


Az ügy előzményeiről az alábbi cikkekben foglalkoztunk:


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában